Contabilitatea Intreprinderii - SC Crizantema SRL

Extras din referat Cum descarc?

1.Prezentarea generala intreprinderii
1.1.Scurt istoric
S.C. CRIZANTEMA S.R.L. are sediul pe strada Rascoalei 1907, Nr. 15, Constanta, inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J13/2202/1991, avand codul fiscal R 1889786 si contul bancar 2511.1-471.1/ROL la Banca Comerciala Romana.
1.2.Obiectul de activitate
S.C. CRIZANTEMA S.R.L. are ca obiect de activitate productia si desfacerea de produse de cofetarie si patiserie (cod CAEN 1584,1582)
1.3.Managementul general al firmei
Conducerea firmei este asigurata prin Consiliul de Administratie si Director general.
Componenta Consiliului de Administratie se numeste prin hotararea Consiliului de Administratie sau decizia delegatiei permanente si poate fi compusa din 7-15 membrii din care unul este Directorul general al firmei , care este totodata si presedintele Consiliului de Administratie.
Ceilalti membrii vor fi numiti dintre economisti, contabili sau, specialisti in domeniile de activitate ale firmei.
1.3.1. Conducerea firmei,metode si tehnici de conducere utilizate
Membrii Consiliului de Administratie se numesc pe o perioada de 4 ani si pot fi inlocuiti la fiecare 2 ani, nu pot face parte din mai mult de 2 consilii de Administratie care au interese contrare, sunt platiti cu o indemnizatie stabilita in Consiliul de Administratie pentru activitatea desfasurata in aceasta calitate in conformitate cu prevederile legale.
1.3.2. Organizarea structurala si ROF
Pe langa Directorul general care se mai numeste si Administrator, S.C. CRIZANTEMA S.R.L.este organizata si condusa de Directorul economic, Directorul comercial.
Directorul economic care este si sef de birou financiar-contabil, are in subordine 2 contabili si un casier.
Directorul comercial are in subordine 2 contabili-gestionari, 2 vanzatori, 3 soferi.
1.3.3. Sistemul informational si decizional
Consiliul de Administratie aproba statul de functiuni, stabileste nivelul de studii cu respectarea contractului colectiv de munca negociat cu sindicatul, aproba bugetul de venituri si cheltuieli conform legii, aproba preturile de productie, tarifele, asigura respectarea dispozitiilor legale privind protectia mediului inconjurator.
Consiliul de Administratie se intruneste in sedinte ordinare o data pe luna si in sedinte extraordinare la convocarea presedintelui ori de cate ori este necesar.
Prezinta in prima luna a anului urmator un raport asupra activitatii pe anul precedent si modul in care v-a actiona pentru realizarea sarcinilor rezultate din programul anului curent aprobat de Consiliul de Administratie in limita fondurilor existente.
1.4.Managementul financiar-contabil
Serviciul financiar - contabil este condus de Directorul economic care este si sef birou financiar - contabil, are in subordine un contabil sef de la care preia informatiile, situatiile ce sunt raportate lunar, trimestrial si anual pentru buna desfasurare a activitatii specifice sectorului.
1.4.1. Organizarea procentuala si structurala a functiunii financiar - contabil
Serviciul financiar - contabil este format din Director economic, contabil sef si contabil care primesc toate actele primare. 
Seful biroului financiar - contabil controleaza si efectuarea statului de plata in conditiile prevazute de lege.
1.4.2. Realizarea managementului financiar - contabil prin utilizarea unor instrumente special ( bilant, buget,flux de numerar, indicatori financiari, etc.)
Biroul financiar - contabil este condus de seful biroului care este obligatoriu economist si are in subordinea lui pe contabilul sef si 1 contabil.
Seful biroului lunar intocmeste balanta de verificare, situatie ce centralizeaza toate veniturile si cheltuielile realizate pe o luna in urma careia la sfarsitul semestrului se intocmeste bilantul ce urmeaza a fi depus la Administratia Financiara.
Seful de birou mai are in subordine un casier principal care realizeaza legatura dintre firma si Banca Comerciala ducand si aducand toate actele ( extrasul de cont, ordine de plata si de incasare, carnete de C.E.C.-uri) care evidentiaza fluxul de numerar.
La sfarsitul fiecarei luni seful de birou este obligat sa depuna la Administratia Financiara situatia TVA-ului si situatia impozitului pe profit, la Directia Sanitara situatia fondului de sanatate si la Oficiul de Pensii , situatia pensiei suplimentare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Intreprinderii - SC Crizantema SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!