Contabilitatea instituțiilor publice la o grădina zoologică

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
Cap1. Prezentarea institutiei publice
Cap2. Intocmirea documentelor contabile si a balantei de verificare
Cap3. Monografie contabila
Concluzii


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Motivul pentru care am ales sa fac acest proiect despre Gradina Zoologica din Brasov este aceea ca imi plac foarte mult animalele si in lumea contemporana a tehnologiilor performante si a stresului permanent, Gradina Zoologica stabileste acea legatura dintre oameni si animale. In cadrul acestui proiect am incercat sa abordez diverse aspecte legate de particularitatile evidentei contabile din aceasta institutie publica.
Definitia contabilitatii publice care ar exprima cel mai corect functiile sale este: ,,Regulile contabilitatii publice au ca obiect determinarea obligatiilor si responsabilitatilor ordonatorilor de credite publice, ale ordonatorilor de venituri publice si contabililor publici." 
Ca si in cazul contabilitatii financiare, contabilitatea publica trebuie sa asigure o imagine fidela, cu privire la situatia executiei bugetului general consolidat, a informatiilor necesare pentru necesitatile proprii ale institutiilor publice, cat si in ceea ce priveste furnizarea acestora catre organele in drept, cu prerogative in materie.
Am ales si am tratat cu multa placere si interes aceasta tema fundamentala si utila pentru practica si teoria contabila, cu dorinta de a aduce un plus de cunoastere in acest domeniu.
Cap1. Prezentarea institutiei publice
Gradina Zoologica din Brasov, cu o suprafata de aproximativ 10 hectare, a fost infiintata in anul 1960 si este amplasata in partea de sud-est a orasului, in cartierul Noua, in mijlocul unei paduri. Gradina Zoologica Brasov este o proprietate pubica, proprietarul fiind Consiliul Local Brasov si administratorul Danes Dumitru. Sursele de finantare sunt: subventii de la bugetul local si venituri proprii.
Gradina Zoologica din Brasov este membra al Federatiei Romane a Acvariilor si Gradinilor Zoologice. Colaboreaza cu fundatii de protectia animalelor: Vier Pfoten, Born Free International, Lions Roar USA.
Fiind amenajata la un standard ridicat, Gradina Zoologica are in cadrul sau 437 de exemplare din circa 58 de specii. Astfel, aceasta detine specii de reptile, pasari si mamifere.
Detine si o autorizatie sanitar-veterinara numarul 96 emisa in data de 13.01.2011.
Planul colectiei de animale este mentinerea efectivului curent de indivizi. 
Planul de austeritate pentru animale, in cazul inchiderii gradinii zoologice sau in cazul intreruperii subventiilor cuprinde patru faze:
-Faza I consta in vinderea intregului efectiv existent catre gradiniile zoologice din tara sau strainatate
-Faza a II-a consta in donarea celor care nu pot face obiectul cumpararii de catre crescatori particulari (animale periculoase- tigrii, leii africani, jaguari, ursi bruni, lupi etc) la gradiniile zoologice din tara.
-Faza a III-a consta in vinderea animalelor care se preteaza la crescatori particulari sau la colectionari.
-Faza a IV-a consta in donarea celor ramase la sfarsit crescatorilor particulari.
Gradina Zoologica ofera activitati de educare si sensibilizare a publicului. Aceste activitati constau in panouri educative si explicative privind rolul si importanta plantelor si animalelor in cadrul diferitelor ecosisteme.
Datorita amplasarii sale in mijlocul padurii, Gradina Zoologica este locul prielnic pentru plimbari pe alei sau in jurul lacului cu lebede, gaste si rate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Institutiilor Publice la o Gradina Zoologica.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!