Contabilitatea de Gestiune la Coca Cola

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Contabilul detine un rol important in cadrul unei companii deoarece lui ii sunt incredintate informatiile cu privire la mijloacele si resursele intreprinderii si ofera o imagine completa si fidela asupra situatiei firmei.Astfel, bilantul pe care il face contabilul influenteaza actionarii, investitorii si bancile. 
Rolul contabililor a evoluat o data cu evolutia contabilitatii. Un contabil stie sa adune informatiile necesare unei eventuale dezvoltari, intocmind astfel o strategie a firmei si fiind activ in organizatie.
Prin natura si obiectivele ei, profesia contabila detine o mare responsabilitate in universul complex al afacerilor. O contabilitate riguroasa este esentiala pentru utilizarea eficienta a capitalului si implicit pentru credibilitatea pe care trebuie cladita orice afacere.
Un alt rol important al profesionistului contabil este acela de a furniza managerului informatiile necesare luarii deciziei si care sa reflecte atat efectele riscului in conditii de incertitudine, cat si nivelul cel mai probabil al rezultatelor.Ca urmare, persoana responsabila cu luarea deciziilor va fi mult mai bine informata asupra contextului si alternativelor si va fi capabil sa ia o decizie optima.
Contabilul de gestiune determina costul unitar si total utilizand procedee si metode de calculatie specifice activitatii desfasurate, are un rol important in planificarea si prognozarea activitatii, in intocmirea bugetului cheltuielilor de productie, ca parte componenta a bugetului de venituri si cheltuieli al unitatii. Arbitru al disputei desfasurate intre diferiti utilizatori prezenti pe piata informatiei, contabilul trebuie sa exprime intr-un limbaj formalizat, adevarul economic. 
Pe de alta parte, nu trebuie neglijat rolul contabilului in ,,organizarea intreprinderilor moderne, deoarece lui ii sunt incredintate spre dirijare si armonizare cifrele privind miscarea mijloacelor si resurselor unei intreprinderi, care ordonate pe anumite categorii, dupa o schema bine
stabilita, pot demonstra la un moment dat situatia - oricat de complexa - a unei intreprinderi."
Contabilii nu traiesc izolati, ci se manifesta ca actori, pe o piata unde se confrunta cererea si oferta de informatii contabile. Fiind vorba despre a actiona pe o piata, ,,artistii contabili" vor sti sa isi vanda marfa si vor oferi o imagine a performantei pentru tarile in care investitorii manifesta o presiune puternica, o imagine a stabilitatii pentru tarile in care bancherii detin o pozitie dominanta si, daca vreti, o imagine fiscala pentru tarile in care statul joaca un rol semnificativ in contabilitate.
Printre principiile etice ale profesiei contabile se numara:
integritate - drept, sincer, cinstit;
obiectivitate - corect, fara idei preconcepute;
competenta profesionala - lucrari efectuate cu grija si sarguinta, pastrarea la zi a nivelului de cunostinte profesionale;
confidentialitate - pastrarea secretului profesional;
profesionalism - comportament corespunzator exigentelor profesiei contabile;
respectarea normelor tehnice si profesionale - executarea lucrarilor conform normelor tehnice si profesionale aplicabile, urmand concomitent satisfacerea cerintelor clientului sau angajatorului si daca sunt compatibile cu exigentele integritatii, obiectivitatii si independentei.
In concluzie, putem spune ca profesionistul contabil are un rol indispensabil in cadrul orcarei companii, informatiile furnizate de catre acestia fiind esentiale pentru cei care conduc o afacere.
Contabilitatea de getiune la S.C Coca Cola S.A
S.C Coca Cola S.A este structurata pe doua sectii principale de productie si un atelier de intretinere si reparatii (AIR). Societatea fabrica produse carbogazoase: Coca Cola (CC) si energizante Burn(B). 
La 01.10.2010 exista in stoc o productie in curs de executie a produsului B de 15.000 lei. Pe parcursul lunii sectia principala de productie 1 realizeaza comanda 1 catre AIR, iar sediul administrativ comanda 2.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea de Gestiune la Coca Cola.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!