Contabilitatea Datoriilor

Extras din referat Cum descarc?

Contabilitatea reprezinta un sistem informational utilizat pentru cuantificarea, prelucrarea si transmiterea informatiilor utile in procesul de luare a deciziilor economice.
In conditiile economiei de piata, contabilitatea este chemata sa asigure cu informatie obiectiva si veridica, continuta in rapoartele financiare ale intreprinderilor, toate grupele de utilizatori, cum sint proprietarii si angajatii intreprinderilor, investitorii si creditorii, actionarii, bursele de valori, serviciul fiscal si alte organe de stat, structurile de pronosticare a dezvoltarii economiei.
Datoria este o obligatie prezenta, provenita din evenimente trecute si care la decontare (achitare, plata) determina un flux de beneficii dinspre intreprindere spre mediul exterior.
Datoriile reprezinta "destinatii viitoare probabile ale beneficiilor economice,rezultind din obligatiile actuale ale unei anumite entitati de a transfera bunuri sau de a presta servicii altor entitati in viitor, generate de operatiuni sau evenimente din trecut. Printre acestea se numara : datorii ale intreprinderii, sume datorate furnizorilor pentru bunuri sau servicii achizitionate pe credit, sume imprumutate adica sume datorate bancilor in urma unor credite de rambursat, drepturi salariale datorate angajatilor, impozite datorate statului si servicii ce urmeaza a fi prestate. Ca obligatii, datoriile reprezinta drepturi recunoscute prin lege. Cu alte cuvinte, legea da creditorilor dreptul de a cere vinzarea activelor companii daca aceasta nu reuseste sa-si achite datoriile. Creditorii au prioritate in fata proprietarilor si trebuie achitati complet inaintea recompensarii acestora din urma chiar daca stingerea unei datorii consuma toate activele unei intreprinderi."
Datoriile intreprinderii la etapa constatarii lor pot fi exprimate in valuta nationala - in cazul cand provin din tara sau in valuta straina - daca provin din strainatate.
Datoriile in valuta straina sunt reflectate in contracte, documente primare de achizitionare a marfurilor, insa la etapa inregistrarii in conturile contabile si rapoartele financiare datoriile trebuie recalculate in valuta nationala.
Datoriile exprimate in valuta straina in urma modificarii cursului de schimb valutar din momentul aparitiei acestora pina la momentul achitarii lor, pot genera venituri - in cazul diferentelor favorabile de curs valutar sau pierdere - in cazul diferentelor nefavorabile de curs valutar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Datoriilor.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!