Contabilitatea Capitalurilor

Extras din referat Cum descarc?

Capitalurile cuprind totalitatea surselor de financiare stabile aflate la dispozitia unitatii patrimoniale formate din : capitalurile proprii,provizioanele pentru riscuri de cheltuieli assimilate capitalurilor proprii, imprumuturile pe termen lung si mijlociu si alte surse de finantare mai mari de un an. 
Capitalul propriu este partea de capital pusa la dispozitia unitatii patrimoniale de catre asociatii sau actionari si care apartine de drept, nefiind exigibil ( rambursabil).
Capitalurile proprii reprzinta dreptul actionarilor asupra activelor unei personae juridice , dupa deducerea tuturor datoriilor. 
Capitalurile proprii cuprind porturile de capital, primele de capital, rezervele, rezultatul reportat, rezultatul exercitiului.
Capitalul social al societatii pe actiuni si societatii in comandita pe actiuni nu poate fi mai mic de 2500 lei. Capitalul social al unei societati cu raspundere limitata nu poate fi mai mica de 200 lei si se divide in parti sociale egale, care nu pot fi mai mici de 10 lei.
Aporturile in numerar sunt obligatorii la constituirea orcarei forme de societate. Aporturile in natura sunt admise la toate formele de societate. Practic aceste aporturi se realizeaza prin transferarea drepturilor corespunzatoare si prin predarea efectiva catre societate a bunurilor aflate in utilizare. 
Capitalul social poate fi redus prin : 
a) micsoarea numarului de actiuni sau parti sociale;
b) reducerea valorii nominale a actiunilor sau a partilor sociale;
c) dobandirea propriilor actiuni, urmata de anularea lor.
Capitalul social mai poate fi redus atunci cand reducerea nu este motivate de pierderi, prin :
a) scutirea totala sau partiala a asociatiilor de varsamintele datorate;
b) restituirea catre actionari a unei cote-parti din aporturi, proportionala cu reducerea capitalului social si calculate egal pentru fiecare actiune sau parte sociala.
c) Alte procedee prevazute de lege.
Reducerea capitalului social va ptea fi facuta numai dupa trecerea a doua luni din ziua in care 
Hotararea a fost publicata I Monitorul Oficial al Romaniei.
Hotararea va trebui sa respecte minimul de capital social, atunci cand legea il fixeaza, sa arate motivele pentru care se face reducerea si procedeul ce va fi utilizat pentru efectuarea ei.
Cand societatea a emis obligatiuni nu se vaputea proceda la reducerea capitalului social fara restituiri facute actionarilor din sumele rambursate in contul actiunilor, decat proportional cu valoarea obligatiunilor rambursate. 
Capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau natura. 
De asemenea actiunile noi sunt liberate prin incorporarea rezervelor, ce exceptia rezervelor legale, precum si beneficiilor sau a primelor de emisiune, ori prin compensarea unor creante lichide si exigibile asupra societatiii cu actiuni ale acesteia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Capitalurilor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!