Contabilitatea capitalului social la SC Free Style SRL Târgu Jiu

Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
Lucrarea de fata "Organizarea contabilitatii capitalului social" este structurata in 3 capitole, fiecare avand subcapitolele sale.
Pe parcursul acestor capitole din lucrare am incercat sa surprindem principalele trasaturi ale contabilitatii capitalului social, fapt care ne permite sa formulam unele concluzii si propuneri referitoare la tema abordata:
In primul rand, capitalul social este o parte insemnata a contabilitatii financiare. El are un caracter avansabil fiind constituit la infiintarea intreprinderii societare, prin aporturi in natura si/sau in numerar al proprietarilor sau asociatilor. Fiind un capital investit, capitalul social reprezinta creante reziduale in sensul ca la lichidarea unei societati comerciale se achita mai intai drepturile creditorilor (si alte obligatii) iar ce ramane dupa ce acestea sunt complet satisfacute, revine proprietarilor sau asociatiilor.
In al doilea rand, actul initial de constituire a capitalului social se identifica in plan economico-finaciar cu infiintarea intreprinderilor societare. In acest scop trebuie sa fie indeplinite anumite conditii stabilite prin legislatia economico-financiara, prin statut si contractul de societate. Din pachetul de conditii prezinta interes pentru contabilitate problema subscrierii capitalului si a aportului fizic in natura si/sau in bani dupa caz.
Asa cum prevede Legea 31/1990 privind societatile comerciale modificata prin Legea 302/2005 la constituirea intreprinderilor societare este necesara subscrierea integrala a capitalului social. Marimea minima a capitalului social depinde de tipul de societate. Asociatii subscriptori sunt obligati sa aporteze efectiv in natura si/sau in numerar valoarea capitalului subscris.
In cazul societatii in nume colectiv si a societatii in comandita simpla data la care se varsa capitalul social subscris este stabilita prin contractul de societate. Similar se rezolva si problema si la societate cu raspundere limitata cu precizarea ca nu pot constitui aporturi prestatiile in munca, creantele si titlurile negociabile. Aporturile in natura reprezinta cel mult 60% din capitalul social.
In cazul S.A. si S.C.A intreprinderea societara se poate constitui numai daca intregul capital a fost subscris si fiecare acceptant a varsat in numerar jumatate din valoarea actiunilor subscrise .
In al treilea rand, pe parcursul functionarii intreprinderii capitalul social se poate majora prin emisiunea de actiuni noi si prin operatii interne (incorporarea de rezerve, capitalizarea profitului exercitiului precedent, transformarea de obligatiuni in actiuni). Capitalul se poate micsora prin rambursarea catre asociati a unei parti din capital, prin rascumpararea de actiuni prin acoperirea pierderilor provenite din exercitiile precedente si prin alte operatii potrivit legii. In ceea ce priveste rascumpararea propriilor actiuni, in principiu, nu este admisa cumpararea de catre societate a propriilor sale actiuni. Totusi in anumite cazuri legislatia admite rascumpararea propriilor actiuni cu scopul de a fi anulate, distribuite salariatilor sau vandute tertilor.
In al 4-lea rand Reglementarile contabile conforme cu directivele europene impun intocmirea si prezentarea situatiei modificarilor capitalului propriu ca pe o componenta distincta a situatiilor financiare anuale. Aceasta obligativitate revine persoanelor juridice care depasesc limitele a 2 din urmatoarele criterii:
- cifra de afaceri: 7,3 milioane EURO
- total Active: 3,6 milioane EURO
- nr. mediu de salariati = 50.
Persoanele juridice care nu indeplinesc 2 din aceste criterii intocmesc situatii financiare simplificate si ele intocmesc numai optional situatia modificarilor capitalului propriu. 
Capitolul I
Prezentarea societatii SC Free Style SRL Tg.Jiu
1.1. Date de identificare ale firmei
Se constituie societatea comerciala cu raspundere limitata numita SC Free Style SRL Tg.Jiu cu un capital social de 150.200 RON, reprezentand 15.020 parti sociale cu o valoare nominala de 10 RON fiecare.
Actul constitutiv al societatii SC Free Style SRL.
Societatea comerciala Free Style SRL functioneaza din initiativa asociatului unic: VERES ROBERT, nascut la data de 12.11.1985 in Tg Jiu, cod numeric personal 1690917300023, domiciliat in localitatea Tg Jiu, str. 1 Decembrie, nr. 1, judetul Gorj, posesor a C.I. seria SM, nr. 163507, emis de Politia Tg Jiu la data de 16.11.1999, cetatean roman.
Denumirea societatii este: SC Free Style SRL
In orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in comert emanand de la societate, denumirea ei va fi urmata de cuvintele ,,societate cu raspundere limitata" sau de initialele S.R.L., sediul social, numarul de inregistrare din registrul comertului, codul unic de inregistrare si capital social.
Forma juridica a societatii este de societate cu raspundere limitata, care va functiona potrivit legii romane si actului constitutiv.
Societatea dobandeste personalitate juridica, conform legii, de la data inregistrarii in registrul comertului a incheierii judecatorului delegat, prin care se dispun autorizarea constituirii si inmatricularea, daca legea nu dispune altfel. 
Sediul societatii este in Romania, Tg Jiu, Strada Victoriei Centru Bl.11, parter, Targu Jiu, 210165,judetul Gorj. Societatea va putea infiinta sedii secundare - sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica si in alte localitati din tara sau din strainatate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Capitalului Social la SC Free Style SRL Targu Jiu.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!