Contabilitate si Audit in Polonia

Extras din referat Cum descarc?

1. Care sunt sursele de influenta pentru Polonia si care este evolutia sistemului contabil in Polonia?
2. Care sunt principalele caracteristici ale sistemelor contabile?(legatura cu fiscalitatea, utilizatorii, politici contabile si situatii financiare, orientarea spre IFRS)
3. Care sunt asemanarile si deosebirile fata de sistemul romanesc?
Mediul de afaceri din Polonia  a fost puternic influentat de codul comercial german iar cel mai concludent exemplu este Consiliului de Supraveghere,organism plasat in piramida conducerii deasupra Consiliului de Administratie, dar subordonat adunarii generale. Consiliul de Supraveghere are sarcina de a monitoriza intreaga activitate a unei societati comerciale,inclusiv modul de intocmire a situatiilor financiare in Polonia. Consiliul de Supraveghere poate suspenda Consiliul de Administratie sau membrii acestuia. Interesele politice ale Poloniei a condus la implemnatarea directivelor europene privind contabilitatea, implicit a cerintei din articolul 2 din Directiva a IV-a  In Polonia, Legea contabilitatii cere o prezentare adevarata si clara, echivalenta cu cerinta true and fair view referitor la pozitia financiara, rezultatul si profitabilitatea unei entitati.
Reglemetarea contabilitatii in Polonia se face de catre Comitetul pentru Standarde de Contabilitate, infiintat de Ministerul Finantelor in 2002.
In ceea ce priveste auditul situatiilor financiare in Polonia, este obligatoriu pentru societatile pe actiuni,banci si alte societati financiare, precum si pentru alte entitati in functie de indeplinirea unor criterii de marime cu mult mai ridicate 
Organismele care au competente in domeniul auditului in Polonia sunt:
--Camera Nationala a Auditorilor Legali -KIBR(infiintata in 1994) numara 7547 membri, din care 4250 activi,Ministerul Finantelor supravegheaza activitatea camerei care a preluat ca membri si o parte din fostii experti contabili din perioada de dinainte de 1989,World Bank,ROSC 2005.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitate si Audit in Polonia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești.
După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare.
Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!