Contabilitate Consolidata

Cuprins referat Cum descarc?

Cap 1.Introducere in studiul grupurilor de societati 3
1.1. Caracteristici generale 3
1.2. Definirea grupurilor de societati 4
1.3. Forme specifice grupurilor de societati 6
Cap 2.Tipologia grupurilor de societati 8
2.1. Dimensiunea grupului 8
2.2. Teritoriul in care isi desfasoara activitatea 8
2.3. Natura activitatilor desfasurate 8
2.4. Structura 8
2.5. Legaturile 9
2.6. Determinarea procentajelor de control si procentajelor de interes 10
2.7. Metode de consolidare 11
Cap 3. Interpretari ale notiunii de grup de societati.Concluzii 12
Bibliografie 14


Extras din referat Cum descarc?

Cap 1.Introducere in studiul grupurilor de societati
1.1.Caracteristici generale
In cadrul economiei contemporane se poate observa un fenomen de dezvoltare si ,,inflorire" a numeroase grupuri de societati care au uneori un singur obiectiv fix sau, alteori diverse si multiple obiective.Consecinta acestui fenomen este aceea ca in societatea moderna, nu exista sector de activitate in care sa nu fi patruns grupurile multinationale cu tenta mondiala sau chiar globalizanta.
Pentru a duce la indeplinire strategia lor de dezvoltare, aceste societati ,,tes" o adevarata retea de relatii multilaterale, care variaza de la cele mai simple la cele mai complexe, de la cele mai profunde la cele mai superficiale, schema lor organizationala fiind, de cele mai multe ori dificil de deslusit de catre un neinitiat.
Grupurile de societati, omniprezente in toate sectoarele de activitate, s-au impus ca o realitate economica greu de neglijat, desi, din punct de vedere juridic, nu sunt considerate ca fiind o realitate juridica. 
Globalizarea ca fenomen mondial, a dezvoltat un element care, ulterior, a constituit unul dintre principalii sai propulsori: corporatiile internationale.
Mai mult decat guvernele statelor lumii si organizatiile neguvernamentale, constituirea si dezvoltarea corporatiilor multinationale au condus la accentuarea globalizarii prin integrarea proceselor din strainatate in cadrul unei singure unitati. Grupurile multinationale au transformat ,,ideea" de globalizare in practici binecunoscute.
Grupurile de societati au devenit, in secolul XX, principalii investitori pe pietele financiare internationale, factor de crestere a interdependentei economice la nivel global. Pentru multe tari aflate in curs de dezvoltare, investitiile straine directe efectuate de companiile multinationale, reprezinta principala sursa a infuziilor de capital. Aceste investitii leaga pietele financiare si de productie din diverse tari prin intermediul transferurilor de capital fizic, tehnologic si management performant. Aceasta integrare a pietelor financiare si de productie conduce, in final, la integrarea pietei fortei de munca. 
Conform rapoartelor date publicitatii de Organizatia Natiunilor Unite, la sfarsitul mileniului trecut un numar de 50.000 de companii cu 300.000 de filiale in toatalumea au controlat o treime din activitatea sectorusui privat. 
Implicatiile grupurilor multinationale asupra globalizarii nu sunt, insa, numai de natura benefica.Aprovizionarea cu factori de productie din afara tarilor de origine si redistribuirea locurilor de munca pe o piata globala sunt aspecte pe care guvernele le-au considerat drept nefavorabile.Consecinta o reprezinta tendinta de adoptare a unor proiecte legislative restrictive pentru fenomenul de ,,outsourcing", atat in Statele Unite, cat si in Europa. De asemenea, un alt dezavantaj este riscul global pe cre si-l asuma un grup multinational, risc ce necesita o evaluare permanenta.
Companiile aleg extinderea internationala din mai multe motive:accesul pe pietele tarilor- gazda a filialelor, exploatarea diferentelor existente in preturile factorilor de productie, politicile dezvoltate de tarile-gazda, conditiile existente pe pietele respective.
Ca regula, companiile cu o productivitate scazuta aleg o strategie de integrare prin extinderea la nivel international care sa le minimizeze codturile fixe de exploatare, pe cand companiile cu productivitate ridicata cauta ca prin strategia de integrare internationala sa-si minimizeze costurile variabile de desfacere a produselor pe diverse piete. 
1.2.Definirea grupurilor de societati
Grupurile de societati se manifesta ca o entitate economica formata dintr-un ansamblu de societati, fiecare cu personalitatea juridica proprie, unite intre ele prin diverse legaturi, in virtutea carora una dintre ele detine unitatea deciziei si exercita o influenta sau un control asupra celorlalte, dominandu-le.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitate Consolidata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!