Contabilitate Americană

Cuprins referat Cum descarc?

Preliminarii 3
Marea criza a anilor '30 4
Sfarsitul marii crize, anii '70 si perioada anilor '80 5
Perioada anilor '90 7
Concluzii 10
Bibliografie 11


Extras din referat Cum descarc?

Preliminarii
Contabilitatea americana a devenit sistemul contabil cel mai perfectionat din intreaga lume. Prezenta companiilor americane in varful ierarhiei intreprinderilor multinationale, face ca standardele americane sa reprezinte un factor principal al influentei acestui sistem contabil in intreaga lume.
Normalizarea contabila internationala este rodul eforturilor comune a mai multor tari, atat prin influenta pe care comisia bursiera americana a exercitat asupra Organizatiei Internationale a Valorilor Mobiliare - IOSCO , cat si prin prezenta organismului american de normalizare contabila - FASB in calitate de observator la reuniunile IASB , standardele contabile internationale sunt puternic marcate de spiritul american.
Istoria contabilitatii americane este una de data recenta. Pana la inceputul secolului al XX-lea nu se poate vorbi de o contabilitate americana propriu-zisa. Pana la acea data, pe continentul Nord American se folosea o contabilitate dominata de principiile contabilitatii britanice. Mai tarziu, odata cu dezvoltarea economiei americae, contabilitatea cunoaste o perfectionare continua, normele americane ajungand sa fie considerate cele mai bune.
Evolutia istorica a sistemului contabil american cuprinde patru perioade relativ distincte:
o De la sfarsitul secolului al XIX-lea pana la marea criza a anilor '30;
o De la sfarsitul marii crize pana la inceputul anilor '70;
o De la crearea actualului organism de normalizare contabila (1972) pana la sfarsitul anilor '80;
o Perioada anilor '90.
Marea criza a anilor '30
Un episod important in evolutia contabilitatii americane este marea cria a anilor '30. Criza bursiera isi gaseste cauzele si in lipsa calitatii informatiilor financiare. Ca urmare, Guvernul Federal emite un set de reguli menite sa reglementeze tranzactiile bursiere. Acest set de reguli cuprinde:
o Securities Act - 1933, prin care companiilor le este prezentarea de informatii financiare investitorilor si sunt stabilite reguli cu privire la tranzactionarea titlurilor;
o Securities and Exchange Act - 1934, prin care Congresul infiinteaza SEC , Comisia Americana a Valorilor Mobiliare, cu scopul de a monitoriza tranzactiile pe pietele de capital;
o Public Utility Holding Company Act - 1935, reglementeaza activitatea companiilor implicate in producerea si furnizarea energiei electrice si gazelor naturale;
o Trust Intendure Act - 1939, care reglementeaza tranzactiile cu titluri de genul obligatiilor si alte tiluri asimilate;
o Investment Company Act - 1940, stabileste conditiile de functonare a fondurilor mutuale si ale altor organizatii implicate in operatiuni de investire, reinvestire si tranzactionari de titluri;
o Investment Advisers Act - 1940, stabileste modalitatile legale de functionare a firmelor de analiza si consultanta financiara in domeniul investitiilor financiare.
Setul de legi are ca scop refacerea increderii investitorilor in operatiunile bursiere, urmarind in principal sa reglementeze toate aspectele tranzactionarii de titluri, prin introducerea unor dipozitii prin care companiile sunt obligate sa prezinte de o maniera corecta adevarul despre afacerile lor si riscurile pe care acestea le implica. Pe de alta parte, cei care vand si cumpara titluri trebuie sa trateze investitorii cinstit si onest punand pe primul plan interesul acestora.
Primul organism al profesiei contabile americane apare in 1887, an in care ia fiinta Institutul American al Expertilor Contabili Elaborarea normelor contabile a facut obiectul Organizatiei Expertilor Contabili care in 1936 infiinteaza in acest scop Comitetul privind Procedurile Contabile , alcatuit din 21 de specialisti. Activitatea CAP consta in elaborarea de norme contabile publicate sub denumirea de Accounting Research Bulletines - ARB. Cele 51 de buletine emise se refereau atat la problemele tehnice specifice, cat si la aspecte teoretice, reusind sa stabileasca mai mult sau mai putin explicit o serie de principii si anume:
o costul istoric, ca baza de evaluare in contabilitate;
o contabilizarea veniturilor in momentul vanzarii;
o inregistrarea cheltuielilor in acelasi exercitiu in care sunt inregistrate veniturile pe care le determina. 
CAP impreuna cu SEC au stabilit un set de principii care trebuia sa fie respectate de catre toate companiile care erau admise la bursa, nefixand insa niste reguli clare cu privire la prezentarea situatiilor financiare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitate Americana.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!