Constituirea Societatilor Comerciale

Extras din referat Cum descarc?

Societatea comerciala are anumite caracteristici definitorii care o deosebeste de ceilalti subiecti ai dreptului comercial (comercianti persoane fizice autorizate si asociatii familiale fara personalitate juridica) atat din punctual de vedere al reglementarii juridice , cat si al constituirii, componentei, raspunderii si activitatii lor. Astfel:
-societatea comerciala are baza legala in prevederile Legii 31/1990 (republicata) collaborate cu alte acte normative, asociatiile familiale si comerciantii individuali persoane fizice au la baza functionarii lor Decretul Lege 54/1990
-societatea comerciala are un caracter contractual si asociativ 
-dupa constituire devine persoana juridical distincta, cu denumire unica
-termenul de functionare al societatilor comerciale poate fi nedefinit (nelimitat), pe cand termenul de functionare al unui comerciant sau asociatie de comercianti este limitat de valabilitatea autorizatiei, care de regula se emite pe o perioada de un an
-de asemenea difera si modul in care se tine evidenta contabila
-modul de dizolvare si lichidare a societatilor comerciale difera de modul de lichidare a celorlalti subiecti de drept comercial
-societatea comerciala se naste "comerciant", in sensul ca devine comerciant din momentul constituirii, pe cand ceilalti subiecti ai dreptului comercial (comercianti persoane fizice si asociatiile fara personalitate fizica) devin "comercianti" doar in momentul in care savarsesc acte de comert.
Legea 31/1990(republicata) reglementeaza modul de infiintare, organizare,functionare,dizolvare si lichidare a societatilor comerciale cu personalitate juridica: SRL, SCS, SCA, SA.


Fisiere in arhiva (1):

  • Constituirea Societatilor Comerciale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!