Componentele SCM

Extras din referat

SCM-ul este procesul de planificare,implementare si control al procesului de distributie in timp ce satisface cerintele clientului pe cat de eficient este posibil.Procesul include toate functiile de logistica interna,distributie,serviciu clienti,sursa,proces de productie si departamentul de finante.
Aceasta metoda include de asemenea furnizorii externi care aprovizioneaza cu produse finite,componente,parti si ansambluri,si chiar livreaza acestea..
Bine definite si aliniate procesele si procedurile,vor spori eficienta programului SCM,activand patrunderea unui process de performanta.Solutiile Thoma's Group de a imbunatati rezultatele,indiferent ca sunt focalizate asupra unei singure activitati sau asupra intregii intreprinderi,sunt centrate pe pregatire.
Solutiile SCM se ocupa de:
-Schimbarea culturii managementului
-Cursul industriei prelucratoare(inventar,productie,logistica)
-Managementul portofoliilor
-Achizitii strategice
-Conectivitatea furnizorilor
1. Schimbarea culturii managementului
Schimbarea culturala a managementului reprezinta o forma organizatorica de transformare,care este uneori o radicala si fundamentala forma de schimbare.Implica schimbarea valorilor de baza,a normelor si credintelor dintre grupurile de interese(stakeholders)pentru a imbunatati performanta organizationala.
Companiile astazi inteleg ca procesele imbunatatite,pot duce la o mai buna performanta si de asemenea trebuie sa inteleaga barierele culturale care pot exista si pot impiedica schimbarea.Daca companiile nu identifica si remediaza barierele culturale adevarata transformare organizationala nu poate avea loc.
Barierele sunt adesea tainuite si incapsulate in cultura companiei,de exemplu:cate personae trebuie sa semneze pentru o decizie si care este cantitatea de timp alocata pentru un raspuns rezonabil?
Organizatiile pot intreba cine este adevaratul posesor al procesului,in special cand traverseaza cinci grupuri functionale.
Dezvoltarea unui nou produs infrunta probleme legate de schimbarea culturii daca un inginer prezent cu o ideee de afaceri din exterior este obstructionat deoarece nu prezinta incredere.
Thomas Group folosesc pentru transformarea culturii ,managementul proceselor de valoare pentru a permite si organizatiei sa determine daca o bariera este in legatura cu un subiect avut in discutie,proces,sau pozitie culturala.
Odata identificat,compania trebuie sa fie foarte clara in privinta schimbarilor si comportamentelor cerute pentru a implemanta un plan.
2. Cursul industriei prelucratoare
Cursul de productie prevede un cost efectiv pentru furnizorii mici si mijlocii pentru a optimiza sitemele lor de productie si afaceri.Implementarea strategiilor procesului de productie poate raspunde la intrebarea:"Cum putem face mai mult cu mai putin?".
Pentru ca procesul de productie sa aprovizioneze cu produse canalele de distributie,procesele trebuie sa fie flexibile sa raspunda la schimbarile pietei si sa asigure cantitatea configurata.
Exista bariere in acest process,incluzand lungi pregatiri si transformari,productii nesigure,sisteme rau proiectate,munca de birou impovaratoare,probleme in transport si logistica.
Indiferent daca o companie vrea sa imbunatateasca o arie/arhiva sau intregul system operational,strategiile procesului de productie pot furniza recompense optime.
Managementul proceselor de valoare furnizeaza un debit sincronizat de produs optinut cu viteza maxima,flexibilitate si distanta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Componentele SCM.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!