Clasificarea Contabilă Înternațională

Extras din referat Cum descarc?

Contabilitatea prezinta diferente semnificative de la o tara la alta, fie ca avem in vedere modul in care aceasta este normalizata, fie modul in care este aplicata (evaluare, contabilizare, comunicare financiara).
Tema contabilitatii internationale pare a fi neglijata in cercetarile ultimilor ani, desi Europa ofera un teren fertil dezvoltarii acestora iar presiunea investitorilor straini incita, din ce in ce mai puternic, marile intreprinderi sa aplice normele contabile internationale. Interesul este cu atat mai mare, cu cat o abordare internationala permite dezvoltarea unei analize bogate in informatii, complementara analizei nationale. Studiul diversitatii practicilor contabile existente la nivel international poate sa permita testarea anumitor ipoteze si sa repuna in cauza interpretarile traditionale, arhicunoscute. Haller si Walton identifica urmatoarele categorii de lucrari in contabilitatea internationala: analiza sistemelor contabile; examinarea diferentelor nationale; analiza motivelor existentei diferentelor nationale; clasificarea sistemelor contabile; evaluarea armonizarii contabile internationale; impactul diversitatii contabile internationale.
Lucrarilor de tip descriptiv le-au succedat studii ce au avut drept scop clasificarea diferitelor sisteme contabile. Cele mai multe dintre acestea s-au perimat in timp, suferind de o lipsa de rigoare stiintifica si de precizie.
La originea clasificarii sistemelor contabile
Realizarea unui inventar exhaustiv al diferentelor contabile intre tari este imposibila. Iata doar cateva dintre acestea:
-? Reevaluarile activelor: interzise in SUA si Germania, ele sunt practicate in mod curent (mai ales in conturile de grup) in Marea Britanie, Olanda si Franta. In unele tari (mai ales Italia), statul a obligat uneori intreprinderile sa practice astfel de reevaluari.
-? Tratamentul goodwill-ului: diferenta de achizitie2 este in majoritatea cazurilor considerata activ amortizabil. Si totusi, deducerea ei din capitalurile proprii este larg practicata innumeroase tari.
-? Elementele extraordinare sau exceptionale: in timp ce in tarile anglo-saxone contul de profit si pierdere este axat pe distinctia intre elementele "ordinare" si cele "extraordinare", in Europa Continentala se continua traditia de a opune elementelor "curente" elementele "exceptionale". Aceasta diferenta de abordare este o sursa clasica de confuzie in comparatiile internationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Clasificarea Contabila Internationala.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!