Cheltuieli si Venituri Facute in Avans

Extras din referat Cum descarc?

Cheltuieli si venituri facute in avans
Contabilitatea financiara a cheltuielilor si veniturilor este organizata avand la baza conceptia dualista. In consecinta , ea are ca obiect evaluarea si inregistrarea cheltuielilor si veniturilor in functie de natura lor.
Pentru reprezentarea cheltuielilor si veniturilor se porneste de la caracterul de proces al activitatilor consumatoare de resurse si producatoare de rezultate.
Ocazionarea cheltuielilor , crearea veniturilor se deruleaza in mai multe etape succesive sau simultane de timp. Astfel , in cazul procesului cheltuielilor se intalnesc patru momente:
- angajarea
- consumul
- platile
- imputarea
Angajarea are loc in momentul in care se contracteza obligatia baneasca generatoare de plati sau consumatoare de resurse.
Consumul este specific utilizarii efective resurselor in scopul satisfacerii unor nevoi productive sau neproductive , dupa caz.
Platile constau din achitarea unei sume de bani ca echivalent in cadrul relatiilor financiare.
Imputarea reprezinta momentul cand  cheltuielile sunt decontate sau repartizate asupra rezultatelor obtinute. In cadrul procesului de creare a veniturilor se delimiteaza patru momente:
- productia 
- facturarea sau vanzarea pe credit
- incasarea 
- incorporarea
Productia este momentul crearii rezultatului ca produs al activitatii consumatoare de resurse.
Facturarea sau vanzarea pe credit consta in transformarea dreptului de proprietate de la vanzator la client.
Incasarea reprezinta etapa in care rezultatul vandut se trasforma in bani.
Incorporarea este o etapa strict contabila prin care veniturile sunt inglobate in rezultate pentru a absorbi cheltuielile corespunzatoare.
Respectand principiul independentei exercitiilor toate operatiile care determina cheltuielile si veniturile sunt inregistrate in momentul generarii sau angajarii lor.
In concordanta cu principiul rezultatului este necesar sa se delimiteze momentul in care cheltuielile se considera consumate si veniturile realizate , iar pe aceasta baza imputarea costului atasat in vederea determinarii rezultatului net. In acest sens s-a creat principiul recunoasterii cheltuielilor consumate in momentul utilizarii resurselor , iar a veniturilor realizate in momentul transferarii dreptului de proprietate , deci al livrarii sau facturarii catre client.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cheltuieli si Venituri Facute in Avans.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!