Biletul la Ordin

Extras din referat Cum descarc?

Biletul la ordin este un inscris facut cu anumite conditii, prin care o persoana - subscriitorul - se obliga sa plateasca beneficiarului o anumita suma de bani la scadenta. Biletul la ordin este un altfel de comert, un alt instrument de plata si de credit care apare in practica schimburilor economice interne si internationale, precum si in relatiile de plati incasari cu societatile bancare.
In comparatie cu cambia sau cecul, biletul la ordin are o utilizare mai restransa, el fiind folosit, mai ales, in practica comerciala interna a fiecarei tari cu economie de piata si foarte putin in relatiile de plati/incasari externe. 
Avantajele biletului la ordin
Avantajul biletului la ordin rezida in faptul ca la scadenta, biletul la ordin devine titlu excecutoriu. In plus, incepand cu luna decembrie a anului trecut -o data cu ultima modificare a Codului de Procedura Civila, nu mai este nevoie de investirea cu formula executorie a biletului la ordin, acesta putand fi executat direct. Biletul la ordin este definit ca fiind acel inscris comercial (titlu de credit) prin care o persoana numita emitent sau subscriitor (debitorul) isi asuma obligatia personala si neconditionata sa plateasca pentru respectivul


Fisiere in arhiva (1):

  • Biletul la Ordin.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!