Biletul la Ordin

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Biletul la ordin este un inscris facut cu anumite conditii, prin care o persoana - subscriitorul - se obliga sa plateasca beneficiarului o anumita suma de bani la scadenta. Biletul la ordin este un altfel de comert, un alt instrument de plata si de credit care apare in practica schimburilor economice interne si internationale, precum si in relatiile de plati incasari cu societatile bancare.

In comparatie cu cambia sau cecul, biletul la ordin are o utilizare mai restransa, el fiind folosit, mai ales, in practica comerciala interna a fiecarei tari cu economie de piata si foarte putin in relatiile de plati/incasari externe.

Avantajele biletului la ordin

Avantajul biletului la ordin rezida in faptul ca la scadenta, biletul la ordin devine titlu excecutoriu. In plus, incepand cu luna decembrie a anului trecut -o data cu ultima modificare a Codului de Procedura Civila, nu mai este nevoie de investirea cu formula executorie a biletului la ordin, acesta putand fi executat direct. Biletul la ordin este definit ca fiind acel inscris comercial (titlu de credit) prin care o persoana numita emitent sau subscriitor (debitorul) isi asuma obligatia personala si neconditionata sa plateasca pentru respectivul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Biletul la Ordin.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
609 cuvinte
Nr caractere:
3 259 caractere
Marime:
241.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
procedura civila, inscrieri comerciale
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Profesorului:
Cheaburu Carmen
Sus!