Bilantul Contabil - Instrument al Analizei Financiare

Extras din referat Cum descarc?

In ciuda caracteristicilor specifice, functia financiara a inteprinderii a facut in mod semnificativ apel la tehnica contabila. Aceasta din urma ii furnizeaza informatii necesare cunoasterii situatiei financiare a inteprinderii, atat din punct de vedere al echilibrului financiar cat si al rentabilitatii. Dintre documentele contabile de sinteza, analiza financiara foloseste cel mai des bilantul contabil.
Inteprinderi din intreaga lume intocmesc bilanturi contabile pentru a fi prezentate utilizatorilor externi. Desi astfel de situatii finaciare pot parea similare de la o tara la alta, exista diferente care pot fi cauzate de o varietate de factori sociali, economici si juridici, precum si de faptul ca anumite tari, in momentul stabilirii cerintelor nationale au avut in vedere necesitatile diversilor utilizatori ai bilanturilor contabile.
Bilantul contabil este tabelul contabil care reflecta in expresie baneasca starea la un moment dat a utilitatilor si a resurselor patrimoniale, oferind uti-izatorilor o imagine fidela a situatiei economice si financiare a inteprinderii.
Factorii prezentati mai sus au dus la utilizarea unor definitii diverse ale structurilor bilantului contabil cum sunt: avtive, datorii, capital propriu, venituri si cheltuieli. Acesti factori au contribuit la utilizarea unor criterii diferite pentru recunoasterea structurilor din situatiile financiare si la obtiunea pentru diferite baze de evaluare. Aria de aplicabilitate si informatiile prezentate in bilantul contabil au fost, de asemenea, influentate.
Actuala societate romaneasca care se afla intr-o perioada de tranzitie, incearca sa solutioneze problemele sale prin aderarea la solutiile propuse de normele contabile internationale. In prima etapa a reformei contabilitatii romanesti, normalizatorii romani au optat pentru un model de bilant inspirat din mediul contabil francez iar in cea de a doua etapa a reformei din dorinta de aliniere la Standardele Internationale de Contabilitate pentru un model de Bilant apropiindu-se mai mult de modul de structurare si prezentare tipic modelelor contabile anglo-saxone.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bilantul Contabil - Instrument al Analizei Financiare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!