Balanța de verificare - avantajele de utilizare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In zilele de astazi pentru tinerea unei contabilitati veridice la intreprinderi este nevoie de a utiliza informatie cit mai corecta. In solutionarea acestei probleme se face o analiza provizorie prin procedeul de verificare. In documentarea acestei actiuni se utilizeaza tehnici de calcul si inregitrarea lor. Pentru aceasta este utilizat balanta de verificare.

Balanta de verificare este documentul contabil utilizat pentru verificarea exactitatii inregistrarilor contabile si controlul concordantei dintre contabilitatea sintetica si cea analitica, precum si principalul instrument pe baza caruia se intocmesc situatiile financiare. Balanta de verificare a conturilor sintetice, precum si balantele de verificare ale conturilor analitice se intocmesc cel putin anual, la incheierea exercitiului financiar sau la termenele de intocmire a situatiilor financiare periodice, la alte perioade prevazute de actele normative in vigoare, si ori de cate ori se considera necesar.

Pentru verificarea unei balante contabila sunt necesare notiuni de contabilitate solide.

Balanta trebuie sa cuprinda toate soldurile (unde sunt: clienti, furnizori, profit/pierdere, contributii salarii etc), precum si conturile soldate - venituri si cheltuieli, respectiv rulajele acestora. Pentru a putea face o balanta si de a calcula soldurile finale este nevoie de soldurile initiale, rulajele in luna.

Rolul si functiile balantei de verificare

Modificarile produse prin operatiile economice in componenta mijloacelor, surselor si proceselor economice se oglindesc in contabilitatea curenta cu ajutorul conturilor. Necesitatile de conducere, control si analiza a agentilor economici impun o generalizare, o prezentare in ansamblu a activitatii lor, care se realizeaza cu ajutorul bilantului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Balanta de Verificare - Avantajele de Utilizare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
2 034 cuvinte
Nr caractere:
12 093 caractere
Marime:
13.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
balanta, verificare
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Profesorului:
Ion Paladi
Sus!