Audit Financiar

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
"Istoria gandirii economice este una dintre cele mai vaste si pasionante stiinte. Nimeni nu poate pretinde pana in prezent, ca a realizat o sinteza a istoriei gandirii economice universale. Subiectul este prea cuprinzator si nu sta in puterea unei persoane, oricat de bogate si variate i-ar fi sursele documentare de care dispune."
( Toader Ionescu, " Istoria gandirii economice universale si romanesti")
Am ales spre analiza un proiect finantat din fonduri europene cu scopul de a demonstra eligibilitatea proiectului, precum si concordantele in ceea ce priveste bugetul alocat si cheltuielile aferente ale acestuia.
Pentru inceput, vom face o incursiune in teoriile economice pentru a intelege in mod concret procesul economic si modalitatile de implementare ale unui proiect finantat prin fondurile europene, pentru ca ma apoi sa analizam cadrul, precum si bugetul alocat unui proiect din zona Vrancei, mai concret orasul Focsani. Proiectul ,, Spatiu comercial pretabil- Atelier reparatii auto cu birouri" este un proiect demarat prin intermediul fondurilor europene, iar scopul evaluarii acestuia l-a reprezentat estimarea valorii de piasa a proprietatii imobiliare, asa cum este definita in standardul international de evaluare IVS 2011, in vederea vanzarii.
Teorii Economice
Stiinta economica ocupa un loc important in sistemul stiintelor care studiaza societatea. Se identifica o serie de etape, iar prima este etapa prestiintifica care incepe din antichitate si se sfarseste in secolul XVIII. Elementele incipiente de gindire economica au aparut in Orientul Antic, cel mai cunoscut curent de gindire economica fiind Confucianismul in China. Ulterior, s-au ivit idei economice in Italia, Egipt, Babilon. Totusi, momentul de virf al inceputurilor gindirii economice l-a constituit Grecia Antica cu Xenofon, Platon, Aristotel. Etapa a doua a constituirii propriu zise a stiintei economice, cuprinsa intre anii 1750-
1870, a fost marcata de aparitia unui nou curent de gindire economica, care a transferat 
analiza bogatiei din sfera circulatiei in cea a productiei. Scoala fiziocrata a aparut in Franta, in secolul XVII. Manifestul curentului fiziocrat il constituie "Tabloul economic", elaborat de Fr. Quesnay, in care se prezinta pentru prima dataun model cantitativ al circuitului economic si al fluxurilor dintre ramurile economice nationale. Ideile scolii: bogatia societatii este munca oamenilor in agricultura; existenta unei ordini naturale a societatii umane; neinterventia statului in viata economica. Scoala clasica a economiei politice, momentul de virf in evolutia teoriei economice, a pus bazele curentului de gindire si politica economica denumit liberalismul economic. 
Etapa a treia (1870-1930) se refera la descoperirea si elaborarea principiilor teoretice fundamentale ale stiintei economice. Etapa a patra - de adincire si extindere a teoriei economice a inceput in anul 1930 si continua si in prezent. Secolul XX a adus schimbari radicale in dezvoltarea economiei. Principalele curente economice sint Keynisismul (J.M. Keynes - interventia statului in economie); monetarismul (M. Fridman) - libertatea dezvoltarii economiei, mai ales in problema determinarii cantitatii de masa monetara
In ceea ce priveste teoria metodei economice cost-beneficiu, aceasta reprezinta instrumentul de realizare a unei analize financiare, intocmite din punctul de vedere al beneficiarului, cu scopul de a demonstra necesitatea interventiei prin fonduri nerambursabile si a unei analize economice, aceasta urmand sa reflecte beneficiile economico- sociale generate de proiect pentru societate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Audit Financiar.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!