Analiza performantelor intreprinderii pe baza indicatorilor bilantieri

Extras din referat Cum descarc?

1. Istoric, obiect de activitate, forma juridica a intreprinderii analizate
ICERP S.A. Ploiesti este o societate comerciala cu profil mixt, cercetare- productie, care are peste 45 de ani de experienta in domeniul lubrifiantilor si aditivilor. Sediu: Romania, Localitatea Ploiesti, Judetul Prahova, Str. Republicii, Nr. 291A, cod 2000 iar baza de constituire: Legea 15/1990 si HG 1224/28.11.1990 Loc de inmatriculare: Camera de Comert si Industrie. Registrul Comertului Prahova nr. J 29/312 din aprilie 1991.
ICERP S.A. fabrica si comercializeaza peste 300 de produse din gama uleiurilor pentru utilaje industriale, uleiurilor pentru motoare, fluidelor pentru prelucrarea metalelor, unsorilor consistente si aditivilor, comercializate sub marcile: LUBRICERPO, PROTICERPO si ADIROLO.
In continuare va fi prezentata o analiza a performantelor intreprinderii pe baza indicatorilor bilantieri.
2. Rolul si importanta analizei financiare pe baza bilantului contabil
Bilantul, ca document de sinteza contabila, este principala sursa informationala pentru toti tertii interesati de viata unei societati. Informatiile furnizate de acesta servesc nu numai raportarii unor date obligatorii cerute de organismele publice, ci si unei analize financiare a activitatii desfasurate de societate. 
Analiza financiara se poate defini astfel: ,,Un ansamblu de concepte, metode si instrumente care permit tratarea informatiei contabile si a altor informatii de gestiune in vederea formularii unei aprecieri privind situatia financiara a unei societati sau organizatii, a riscurilor care afecteaza aceasta entitate, a nivelului si calitatii performantelor sale." 
In vederea indeplinirii menirii sale, analiza financiara este eliberata de formalismul specific contabilitatii. Ea nu are la baza atat de multe reguli predefinite, ci trebuie sa depisteze acele caracteristici financiare semnificative pentru societate, sa-i perceapa punctele forte si slabe, sa le ierarhizeze dupa multiple criterii si, in final, sa ofere o apreciere pertinenta a situatiei societatii.
3. Analiza principalilor indicatori ai echilibrului financiar calculati pe baza bilantului contabil
Analiza financiara urmareste sa evidentieze modalitatile de realizare a echilibrului financiar pe termen lung si pe termen scurt (obiectiv al analizei pe baza de bilant) si treptele de acumulare baneasca de rentabilitate ale activitatii intreprinderii (obiectiv al analizei pe baza contului de rezultate). 
Bilantul sintetizeaza starea patrimoniala a intreprinderii la un moment dat, in timp ce contul de rezultate sintetizeaza rezultatul fluxurilor economice si financiare de intrare, de prelucrare si de iesire pe perioada considerata.
Analiza echilibrului financiar
-fondul de rulment;
-nevoia de fond de rulment;
-trezoreria neta.Analiza financiara
Analiza marjelor de rentabilitate
-valoarea adaugata;
-profitul din exploatare;
-profitul net.Diagnosticul financiar
-al rentabilitatii
-economice
-financiare
-al riscului
-de exploatare
-financiar
-de falimentAnaliza fluxurilor financiare
-variatia fondului de rulment;
-variatia nevoii de fond de rulment;
-variatia trezoreriei nete.
Fig. nr. 1. Continutul analizei financiare
Notiunea de echilibru in teoria economica are semnificatii multiple. Intr-o formula generala, echilibrul economico - financiar la nivelul interprinderii se realizeaza atunci cand se recupereaza mijloacele consumate, respectiv cand veniturile sunt egale cu cheltuielile. Aceasta inseamna ca trebuie avute in vedere mai multe tipuri de "egalitati" si "corelatii" intre "necesitatile" si "posibilitatile" intreprinderii. 
Analiza echilibrului financiar vizeaza:
- analiza corelatiei fondului de rulment


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza performantelor intreprinderii pe baza indicatorilor bilantieri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!