Analiza contabilă a firmei Stolz-Bauer

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 2
2. Prezentarea societatii 3
3.Analiza obiectului de contabilitate 4
a) Colectarea cheltuielilor inregistrate in luna noiembrie 4
b) Repartizarea cheltuielilor indirecte asupra activitatii de baza 5
c) Repartizarea cheltuielilor de administratie 6
d) Inregistrarea productiei obtinute la pretul prestabilit 7
e) Decontarea costului efectiv inregistrat asupra productiei obtinute 7
f) Determinarea si inregistrarea diferentelor de pret aferente produselor
obtinute 7
g) Inchiderea conturilor 8
4.Bibliografie 8


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
Obiectul contabilitatii de gestiune il constituie determinarea costurilor prestabilite, inregistrarea cheltuielilor ocazionate de activitate de productie, executarea de lucrari, prestari servicii, determinarea costului efectiv, stabilirea abaterilor dintre costul prestabilit si costul efectiv, analiza acestora cat si determinarea rezultatelor analitice. 
Un profesionist contabil trebuie sa fie sincer si corect in realizarea serviciilor profesionale.El trebuie sa fie impartial si nu trebuie sa admita prejudecati sau abateri, conflicte de interese sau influentarea sa de catre altii in privinta incalcarii obiectivitatii. In acelasi timp el are datoria permanenta de a-si mentine cunostintele profesionale si aptitudinile la nivelul cerut, pentru se asigura ca un client este beneficiarul unui serviciu profesional competent, bazat pe ultimele evolutii din domeniul practicii, legislatiei si tehnicii. Sa nu uitam insa ca profesionistul contabil trebuie sa respecte confidentialitatea informatiilor dobandite in timpul indeplinirii serviciilor profesionale si nu trebuie sa utilizeze sau sa divulge aceste informatii fara autorizare clara si expresa sau numai daca exista un drept legal sau profesional sau datoria de a face acest lucru13. Un profesionist contabil trebuie sa-si indeplineasca sarcinile profesionale in conformitate cu normele tehnice si profesionale relevante. Profesionistii contabili au datoria de a executa cu grija si abilitate instructiunile clientului, in masura in care sunt compatibile cu cerintele de integritate, obiectivitate si in cazul liber-profesionistilor contabili, cu independenta. 
Un bun contabil trebuie sa stie cum sa previzioneze, adica sa determine costurile standard antecalculate, bugetare, determinarea acestora facandu-se pe baza normelor de consum si de munca stiintific fundamentate cat si pe baza analizei cheltuielilor inregistrate in ultimele perioade de gestiune (5-10 ani); sa colecteze si sa inregistreze toate cheltuielile efectuate pe destinatii in mod analitic si in momentul efectuarii acestora. In acest fel orice cheltuiala efectuata, care priveste productia, va fi inregistrata in momentul efectuarii, pe baza documentelor justificative, care atesta efectuarea operatiunii; sa determine abaterile dintre costul prestabilit si costul efectiv, sa recupereze eventualele pagube si sa ia masuri pentru a preintampina in viitor asemenea deficiente.
2. Prezentarea societatii
Infiintata in 1997 de un grup de investitori romani si elvetieni si avand sediul in Sibiu, Str. G.Toparceanu nr. 16, firma de tamplarie Stolz & Bauer a reusit sa se impuna pe piata sibiana intr-un timp relativ scurt. Concurenta foarte mare din acest domeniu nu a facut altceva decat sa ajute firma sa-si perfectioneze stilul si sa ofere clientilor sai produse de calitate la un pret bun.
Dupa trei ani societatea a fost cumparata de un nou investitor care a pastrat denumirea firmei, datorita renumelui pe care si l-a castigat in timp, dar si activitatea de baza, mai precis productia de mic mobilier, introducand in acelasi timp o noua activitae de baza si anume activitatea de constructii civile si industriale.
Grigore Leuca, noul actionar , impreuna cu membri familiei sale au inceput un adevarat maraton pentru dezvoltarea firmei si pentru diversificarea serviciilor si produselor Stolz & Bauer.
Activitatile de baza ale unitatii noastre sunt:
o Constructii civile si industriale
o Tamplarie din lemn masiv si mobilier lemn masiv sau Pal melaminat
La activitatea de constructii realizam:case de locuit pe mai multe nivele; edificii social culturale sau cu alta destinatie; zugraveli, faianta, gresie, parchet, vopsitorii, tencuieli, gleturi, termosistem la fatade; structuri usoare din lemn sau rigips; mansardari; restaurari, reabilitari;piscine.
Societatea noastra dispune de sistem de asigurare a calitatii lucrarilor si de responsabil tehnic cu executia. Unitatea noastra detine un atelier de tamplarie, dotat cu scule si utilaje pentru prelucrarea lemnului si a palului melaminat. Suprafata atelierului este de 420 mp. Executam atat lucrari de tamplarie necesare pentru santierele noastre, cat si lucrari la comanda pentru diversi beneficiari;
Atelierul de tamplarie produce:lambriuri si dusumele cu prindere mascata; scari interioare din brad, fag, stejar; mobilier din lemn masiv sau Pal melaminat pentru bucatarii, dormitoare, holuri, birouri, gradini.
Unitatea noastra dispune de personal calificat atat pentru activitatea de constructii, cat si pentru activitatea de tamplarie. Avem ingineri si maistrii specialisti cu peste 30 ani experienta in constructii, care si-au adus aportul la realizarea unui numar mare de locuinte din Sibiu si nu numai, sau a unor constructii importante care servesc la desfasurarea diverselor activitati din Sibiu Dispunem de forta de munca calificata pentru a putea executa la timp si de calitate lucrarile contractate. Pe parcursul executarii lucrarilor cat si in prezent colaborarea intre noi si beneficiar a fost una dintre cele mai bune, fara divergente, cautand sa raspundem la toate solicitarile si pretentiile clientilor nostri. 
3. Analiza obiectului de contabilitate
Conducerea societatii primeste in luna noiembrie situatia de la depozit referitor la costurile inregistrate. Astfel, pentru fabricarea unui birou (produsul A) societatea a inregistrat cheltuieli directe in valoare de 30.000 lei si pentru fabricarea unei noptiere (produsul B) a inregistrat cheltuieli in valoare de 20.000 lei.


Fisiere in arhiva (3):

  • Analiza Contabila a Firmei Stolz-Bauer.doc
  • Cuprins.doc
  • prima pagina 1.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!