Tehnologia de Executare a Planseelor din Beton Armat

Extras din referat Cum descarc?

Planseele din beton armat monolit se pot realize in urmatoarele sisteme constructive:
-cu placi din beton armat fara grinzi;
-cu placi si grinzi dispuse pe o singura directie;
-cu placi,grinzi principale si grinzi secundare;
-cu nervuri dese;
-cu retele de grinzi;
-tip ciuperca;
-sistem dala.
Tehnologia de executie a planseelor din beton armat monolit cuprinde urmatoarele lucrari:
o Cofrare;
o Armare;
o Montare a pieselor si a elementelor de instalatii;
o Turnare si compactare a betonului;
o Decofrare.
-Lucrari de cofrare-
In cazul planseelor cu placi din beton armat,fara grinzi,cofrajul se alcatuieste din panouri tipizate sau netipizate asezate pe grinzi metalice.Cofrajele demontabile tipizate sunt alcatuite din panouri si elemente de sustinere si solidarizare de inventar(popi,grinzi extensibile,clesti etc.)Panourile de cofraj se dispun astfel incat sa acopere in totalitate suprafata planseului sau sa foloseasca un numar minim de completari.
La cofrarea planseelor cu placi drepte se foloseste si cofrajul din panouri metalice,care aigura obtinerea de suprafete plane si netede,in conditiile unui numar mare de refolosiri.
Un alt cofraj utilizat pentru planseele cu placi drepte este masa de cofrare care are avantajul ca poate fi reglata pentru diferite inaltimi si dimensiuni ale incaperii.
Cand planseul se realizeaza odata cu peretii,este indicata folosirea cofrajelor metalice spatiale.Indiferent care este sistemul de cofrare a planseului cu placi drepte,succesiunea operatiilor pentru cofrare este,in general,aceiasi:curatirea si nivelarea locului de montaj,trasarea pozitiei cofrajelor,ridicarea cofrajelor si a elementelor componente pe locurile trasate si sustinerea lor provizorie,verificarea si definitivarea pozitiei lor,fixarea definitive.


Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!