Studiu Privind Evaluarea Pierderilor de Caldura pentru o Casa Familiala in Ipoteza Utilizarii Materialelor Termoizolatoare

Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere 
Calitatea aerului in care oamenii isi desfasoara activitatea are o influenta complexa asupra lor, atat sub aspect igienico- sanitar, cat si la productivitatea muncii. Calitatea mediului ambiant se apreciaza prin valoarea parametrilor confortului termic, prin compozitia chimica si puritatea aerului, precum si prin alti factori ca nivelul de iluminare, nivelul de zgomot, gradul de ionizare a aerului, elemente de estetica.
Notiunea generala de "confort" este legata de asigurarea ansamblului conditiilor de mediu necesare desfasurarii optime a vietii fiziologice si psihice a omului. Senzatia de confort dintr-o incapere este determinata in general de lipsa senzatiei de cald sau rece (confortul termic), de compozitia chimica a aerului respirat (puritatea aerului), de luminozitatea realizata pentru desfasurarea normala a activitatii, de nivelul de zgomot, precum si de alte conditii de mediu care sa satisfaca exigentele estetice ale omului (mobilier, decoratii interioare, colorit etc.).
Realizarea confortului termic intr-o incinta presupune atingerea si mentinerea la valori prestabilite a temperaturii, umiditatii si continutului de noxe. Aceasta cerinta se realizeaza printr-o anumita rata de reinnoire a aerului, care este variabila functie de destinatia incintei. Rata de schimb a aerului se determina functie de numarul de ocupanti ai incaperii, fixand valoarea admisibila a continutului in acid carbonic (intre 10/00 si 1,50/00). 
2. Descrierea imobilului
Prezenta lucrare, se axeaza pe elaborarea unui studiu teoretic care vizeaza evaluarea eficientei termice a unei cladiri unifamiliale, prin efectuarea bilantului energetic in conditii conventionale de calcul clima, nivel de confort, regim de utilizare.
Imobilul care urmeaza a fi studiat in vederea alegerii materialelor structurii de rezistenta si a celor termoizolante optime, reprezinta o locuinta unifamiliala in care locuiesc 4 persoane. Locuinta este compusa din 3 camere, bucatarie, hol si o baie. 
Peretii exteriori sunt construiti din caramida cu grosimea de 20 cm, avand inaltimea de 2,5 m, sunt tencuiti si vopsiti cu vopsea lavabila culoare crem. Tavanul este construit dintr-un strat de beton de 10 cm. Se tencuieste si se vopseste cu vopsea lavabila. Podeaua este construita pe un suport de beton de 10 cm. Peretii interiori dintre camere sunt construiti din caramida cu grosimea de 12 cm. Acestia sunt tencuiti si vopsiti in diferite culori. Inchiderile cuprind usi interioare, fiind alese cele din lemn, cu geam simplu, usile exterioare sunt din lemn masiv, iar ferestrele sunt realizate din lemn cu geam dublu.
Locuinta este orientata pe un nivel avand trei camere, o bucatarie, o baie si un hol, conform fig. 1.
Fig. 1. Descrierea locuintei
Amplasament: Casa este situata in partea de sud- est a orasului Braila, in aproprierea zonei industrial-fluviala (Santierul Naval). 
Tabel 1. Dimensiunile casei si a incaperilor.
Incapere Suprafata (m2)
Camera 1 27,5
Camera 2 30,25
Camera 3 24,75
Bucatarie 30
Baie 12,5
Hol 7,5
Total suprafata 132,5
Total perimetru casa 57m
3. Prezentarea modelului matematic
Pentru studiul necesarului de flux termic este nevoie sa cunoastem posibilele pierderi de caldura cat si modul de utilizare al acesteia. Ecuatia generala a bilantului termic se foloseste in calcularea fluxului de caldura:
(1)
unde: - flux de caldura pierdut prin transmisie; - flux de caldura necesar incalzirii aerului ventilat; - flux de caldura necesar incalzirii apei calde menajere.
Fluxul termic pierdut prin transmisie este distribuit intre elementele constructive ale casei si anume: pereti , podea , tavan si geamuri , astfel:
(2)
Formula care se utilizeaza pentru calculul fiecarui flux de caldura in parte este comuna celor patru elemente:
(3)
Unde: -suprafata totala calculata a fiecarui element in parte, se iau in considerare doar elementele de legatura cu exteriorul [m2]; - coeficientul de transfer termic global specific fiecarui tip de element in parte [W/m2K]; -temperatura din interiorul imobilului [K]; -temperatura exterioara imobilului. 
Coeficientul de transfer termic global se calculeaza dupa formula:
(4)
Unde: este coeficientul global de convectie intre elementul de constructie si aerul din interiorulcladirii, iar pentru aceasta marime s-a considerat valoarea 8W/m2K, ceea ce corespunde convectiei naturale; este coeficientul global de convectie intre elementul de constructie si aerul din exteriorul cladirii, iar pentru aceasta marime s-a considerat valoarea 25W/m2K, ceea ce corespunde celor mai nefavorabile conditii; [m] este grosimea fiecarui strat component al elementului i al anvelopei; ? [W/mK] este conductivitatea fiecarui material component al elementului i al anvelopei. 
Fluxul de caldura necesar incalzirii aerului ventilat se calculeaza in functie de categoria casei din punct de vedere al izolatiei termice, astfel: 
(5)
Unde: n=0,7 pentru case fara izolatie termica; n=0,8 pentru case cu termoizolatie normala; n=1 pentru case cu consum energetic redus si pasive din punct de vedere energetic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Privind Evaluarea Pierderilor de Caldura pentru o Casa Familiala in Ipoteza Utilizarii Materialelor Termoizolatoare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!