Structuri Metalice Amplasate în Zone Seismice

Cuprins referat Cum descarc?

1. ALCATUIREA CONSTRUCTIVA A PRINDERILOR BARELOR
1.1 PRINCIPII GENERALE
1.2 INNADIREA PROFILELOR LAMINATE SI A TEVILOR
1.2.1 INNADIRI SUDATE
1.2.2 INNADIRI CU SURUBURI SI SURUBURI DE INALTA REZISTENTA
1.2.3 INNADIREA PIESELOR PLATE
1.3 INNADIREA BARELOR INCOVOIATE
2. PRINDERI SI REZEMARI:
2.1 REZEMAREA SI PRINDEREA GRINZILOR SECUNDARE PE GRINZI PRINCIPALE
2.1.1 ALCATUIRE
2.2 REZEMAREA SI PRINDEREA GRINZILOR PE STALPI
3. LEGATURI RIGIDE ALE GRINZILOR CU STALPII. COLTURI DE CADRE
3.1 ALCATUIRE


Extras din referat Cum descarc?

1. ALCATUIREA CONSTRUCTIVA A PRINDERILOR BARELOR
1.1 PRINCIPII GENERALE:
Innadirea barelor metalice este necesitata atat de lungimile limitate de livrare a produselor laminate cat si de transportul pe santier al tronsoanelor uzinate. Din acest punct de vedere, innadirile barelor pot fi clasificate in innadiri de atelier si de santier. In cazul imbinarilor de santier, toate elementele componente ale sectiunii barei se intrerup in aceeasi sectiune , in timp ce la imbinarile de atelier sunt intrerupte numai o parte din elementele sectiunii.
La innadirile barelor metalice trebuie sa se aiba in vedere urmatoarele principii:
1. Aria elementelor de imbinare sa fie egala sau mai mare decat a elementelor de imbinat 
2. Innadirea sa se realizeze pentru fiecare parte componenta a barei, evitandu-se trecerea ocolita a eforturilor peste rostul imbinarii;
3. Centrul de greutate al elementelor cu care se realizeaza imbinarea sa corespunda pe cat posibil, cu centrul de greutate al sectiunii elementelor de imbinat;
4. Innadirea sa fie plasata in zonele cu solicitari minime, sectiunea barei cat si a elementelor de imbinare sa fie cat mai putin slabita
5. Innadirea sa fie simpla , usor de executat, sa se poata controla si intretine pe parcursul exploatarii
1.2 INNADIREA PROFILELOR LAMINATE SI A TEVILOR
1.2.1 INNADIRI SUDATE:
Innadirea profilelor se realizeaza cap la cap cu sudura in adancime , patrunsa pe grosime si pe toata latimea elementului.(Fig 1.1 a , b)
Fig.1.1 - Innadirea cu sudura a elementelor laminate
La sudurile in V , X, Y se va suda radacina in mod obligatoriu. In cazul sudarii elementelor compuse se recomanda decalarea innadirii partilor componente. (Fig 1.1-c ) La innadirile de montaj ale profilelor se folosesc in mod obisnuit eclise , care se sudeaza cu cusaturi de colt , tinandu-se seama de tolerantele admise. Latimea ecliselor se prelucreaza astfel incat sectiunile lor sa fie maxime in dreptul rostului imbinarii , si minime acolo unde incep sa se incarce cu efort prin cusaturile de colt . Fig 1.1 -d,e
Innadirile cornierei se realizeaza in mod obisnuit cu o alta corniera eclisa , avand aripa ingusta si grosimea mai mare . Profilele I si U se innadesc cu eclise din otel lat sau platbande dispuse pe talpi in exterior ,avand latimea mai ingusta decat talpile si grosimea mai mare sau latimea mai mare si grosimea mai mica . 
Innadirea elementelor tubulare , tevi rotunde sau rectangulare se poate efectua cu cusaturi cap la cap in care caz nu este posibila resudarea radacinii.Se prevede in dreptul rostului un inel suport cu diametru mai mic. (Fig 1.2-f)


Fisiere in arhiva (1):

  • Structuri Metalice Amplasate in Zone Seismice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!