Reabilitarea si Consolidarea Catedralei Episcopale Galati

Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric
In 27 aprilie 1906, in prezenta Printului Ferdinand I si a Principesei Maria, ca imputerniciti ai regelui Carol I si ai reginei Elisabeta, prea Sfintitul Pimen Georgescu, Episcop al Dunarii de Jos, aseza piatra de temelie Catedralei Episcopale din ,,orasul teilor", Galati.
Dupa acest moment insa au durat ani multi pana la finalizarea constructiei, manastirea fiind sfintita abia in 1917.
Catedrala Episcopala este construita in stil neobizantin, cu influente ale arhitecturii de cult moldovenesti. 
Lungimea catedralei in exterior este de 37 m, iar inaltimea de 42,5 m. Catedrala este compartimentata in pridvor, pronaos, naos si altar. Pridvorul este deschis, sprijinindu-se pe coloane duble. Absidele laterale ale naosului sunt inglobate in grosimea zidurilor.
Armonia formelor geometrice ale catedralei este subliniata de bogatele si variatele decoratii exterioare, fiind desavarsita la interior prin pictura originala apartinand maestrului Gheorghe Popescu si prin stralucitoarea catapeteasma, Catedrala Episcopala constituind un obiectiv arhitectonic de inalta valoare pentru zestrea artistica a municipiului Galati. 
Valoarea istorica si arhitecturala a acestui sfant locas este amplificata de evenimentele datorate factorilor naturali, care de-a lungul unui secol au asediat-o, afectand-o partial, dar fara a o putea invinge, pentru a o vedea si astazi intreaga. 
Cauzele degradarii
La data conceptiei si realizarii catedralei nu erau identificate si cuantificate efectele directe ale factorilor naturali si anume: natura terenului de fundatie si prezenta in apropierea focarului seismic Vrancea.
Cei doi factori au influentat in mod permanent si decisiv comportarea in exploatare a constructiei catedralei, cauzand in unele perioade chiar scoaterea ei din functiune pe perioade indelungate.
Terenul zonal este alcatuit dintr-o formatie geologica tipica, loess, un material pamantos care se prezinta a fi extrem de sensibil la umezire. 
In asemenea situatii, constructiile fundate pe asemenea terenuri, fara masuri tehnice speciale, sufera grave avarii.
Celalalt factor genetic, distanta relativ mica fata de focarul seismic Vrancea confera zonei un grad seismic de intensitate marita.


Fisiere in arhiva (2):

  • Reabilitarea si Consolidarea Catedralei Episcopale Galati
    • Expertizarea si proiectarea consolidarii in constructii.ppt
    • PROIECT BUN.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!