Principiile Reabilitării Termofizice

Extras din referat Cum descarc?

Principiile reabilitarii termofizice a cladirilor
Rolul anvelopei unei cladiri este acela de a separa mediul controlat, confortabil de la interior de vremea de afara. Mentinerea conditiilor dorite la interior se realizeaza prin controlul fluxurilor de caldura, aer si umiditate intre interiorul si exteriorul cladirii. Prezenta acestor fluxuri este ilustrata in Figura 1, unde se deosebesc fluxurile de caldura, , de fluxurile de aer si umiditate realizate prin ventilatie, .
Fig. 1 Volumul incalzit si zonele de pierderi de caldura
O conditie importanta pentru realizarea confortului interior o reprezinta dotarea cladirii cu un sistem de incalzire care sa furnizeze caldura pe perioada sezonului rece. Caldura furnizata trebuie sa fie mentinuta la interiorul cladirii, astfel incat consumul de energie al sistemului de incalzire sa fie minim necesar.
Dar caracteristica transferului de energie termica (sau caldurii, numita popular ,,transfer de caldura") este aceea ca el este generat de orice diferenta de temperatura si poate avea loc in orice directie.
Multa lume crede poate ca, datorita aerului cald care se ridica, cea mai mare parte a caldurii se pierde prin acoperis. Aceasta nu este neaparat adevarat. Caldura ,,curge" de la orice suprafata mai rece spre una mai calda, fie in sus, fie in jos, fie pe laterala. O camera incalzita plasata peste un garaj neancalzit va pierde caldura prin podea. In mod similar, pierderile de caldura pot apare prin pereti - in subsol sau deasupra solului. Este rolul anvelopei cladirii de a controla fluxul de caldura intre mediul sau interior si cel exterior.
Mecanismele (sau modurile) de transfer al caldurii sunt conductia termica, convectia termica si radiatia termica fig.2. Fluxul de caldura prin anvelopa se poate realiza prin unul, doua sau toate cele trei moduri.
Fig. 2 Modul de transmitere a caldurii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Principiile Reabilitarii Termofizice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!