Modelarea Sistemelor si Proceselor pentru Prelucrarea Datelor Obtinute Experimental

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
1.CAPITOLUL 1. INTRODUCERE 4
1.1. PREZENTAREA NOTIUNII DE MODEL-MODELARE 4
1.2. CLASIFICAREA TIPURILOR DE MODELE 5
1.3. CLASIFICAREA MODELARII DUPA NATURA SISTEMELOR SI PROCESELOR DE MODELAT 6
2.CAPITOLUL 2. ETAPELE MODELARII UNUI SISTEM 9
3.CAPITOLUL 3. MODELELE SI CLASIFICAREA LOR 11
3.1.Modelele matematice 12
3.2. Modelele procedurale 13
3.3.Modelarea analitica 14
4.CAPITOLUL 4. PRELUCRAREA DATELOR EXPERIMENTALE FOLOSIND MODELAREA MATEMATICA 15
4.1. Prelucrarea precipitatiilor 16
4.2. Prelucrarea debitelor de evacuare a drenurilor 16
4.3. Prelucrarea nivelurilor freatice 17
4.4. Corelatii intre precipitatii si debite drenate 18
4.5. Corelatia dintre precipitatii si nivelurile freatice 18
4.6. Corelatia dintre precipitatii, inaltimea curbei de depresie si debitul drenat 18
4.7. Corelatia dintre inaltimea curbei de depresie si debitul drenat 18
BIBLIOGRAFIE 28


Extras din referat Cum descarc?

ABSTRACT
In Romania, a part of agricultural land (majority in embanked floodplain areas) are affected in the rainy months of the year by excess moisture due to increased groundwater contribution.
In these circumstances it is necessary to establish safeguards hydroameliorative land planning through the establishment of drainage and drainage works.
In this doctoral work I proposed accentuation and acquisition of experimental techniques and methods of processing data measured on scale models experimental platform called drainage.
Drainage experimental platforms are designed and implemented in order to build scientific and practical technical solutions for planning agricultural land affected by excess moisture due to increased groundwater ( phreatic ) contribution.
Analysis, processing and interpretation of comparative data obtained in experimental platforms drainage should highlight viable solutions that lead to lower investment costs as the reliability of each solution development and qualitative and quantitative implications of drainage-drainage works on the physical and soil chemical.
It can also determine the optimal crop rotation and drainage characteristics in relation to joint works such as drainage mole modeling work, raising or leveling.
By studying the patterns we can look at several variables such as:
- the distance between drains;
- burial depth of drainage;
- drainage material;
- filter material;
- joint works and the combinations of these.
Experimental measurement platforms also allow drainage and to make measurements on the parameters as:
- precipitations
- exhaust flows;
- groundwater levels.
Using data obtained by analyzing these parameters determined by experimental measurements will determine the correlations between these parameters which will be chosen by fitting solutions with drainage and drainage works.
1.CAPITOLUL 1. INTRODUCERE
1.1. PREZENTAREA NOTIUNII DE MODEL-MODELARE
Simularea inlocuieste sistemul de studiat folosind o alta forma de reprezentare care se numeste model.
Un model este o descriere - intr-o forma bine definita - a anumitor comportari ale sistemului cu scopul de a prognoza o serie de comportari viitoare pentru seturi de I/ si perturbatii.
In mod virtual orice model util simplifica si idealizeaza realitatea, adesea limitele unui sistem si model sunt mai mult arbitrar definite.
Pentru a obtine un model usor de manipulat, o serie de elemente care actioneaza asupra sistemului trebuie neglijate pe baza unei prioritati apriori, chiar daca nu se poate demonstra riguros ca ce a fost neglijat este nesemnificativ. Pentru ca un model sa fie util este esential sa se defineasca un sistem-limita si rezonabil de descriptori.
Un prim beneficiu al efortului modelarii este ca influenteaza o mai buna intelegere asupra fenomenelor care au loc la nivelul sistemului real.
De mentionat faptul ca primul pas in studiul unui sistem sau proces -este realizarea unui model, care poate sa fie fizic la alte dimensiuni sau o formalizare matematica a comportarii sistemului de studiat.
Complexitatea si diversitatea sistemelor si proceselor tehnologice din ultimele doua decade au condus la necesitatea elaborarii unor modele foarte variate, care pot fi clasificate dupa diverse criterii. Daca se tine seama de faptul ca simularea este o tehnica utilizata pentru a investiga comportarea unor sisteme complexe ce sunt supuse unui numar mare de restrictii, atunci modelele utilizate in simulare trebuie sa satisfaca cateva cerinte de baza:
o sa serveasca intelegerii configuratiei sistemului, nu numai in reprezentarea formalizata a componentelor sale, dar sa reprezinte in mod riguros si interactiunile dintre acestea. De asemenea configuratia sistemului sa fie usor modificata prin ajustarea unor parametri sau variabile.
o sa permita modificari in regim dinamic pentru un nou algoritm de alocare a resurselor sau de planificare in luarea unor decizii riguroase. Modelul trebuie sa raspunda prompt si exact la schimbarea unor elemente de I/ sau stare in comportarea sistemului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelarea Sistemelor si Proceselor pentru Prelucrarea Datelor Obtinute Experimental.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!