Mediul Natural si Arhitectura Urbanistica

Extras din referat Cum descarc?

Gradini pe acoperis si acoperisuri plantate existau inca cu sase secole inaintea lui Hristos la babilonieni. In nordul scandinavic acoperisurile plantate au aprut de cateva secole. In Berlin, in jurul anului 1890,casele taranesti au fost acoperite cu humus din motive de protectie contra incendiilor, pe stratul de humus incepand sa creasca plante. In anul 1983 in orasul Linz din Austria au inceput plantarea acoperisurilor . 
In zilele noastre acest tip de acoperis este promovat de mai multe tari din Europa precum Germania, Elvetia, Olanda, Norvegia, Italia, Austria, Ungaria, Suedia, Marea Britanie si Grecia. 
1.Termoizolarea se realizeaza datorita stratului de aer dintre firele de iarba si datorita stratului de pamant cu radacini si procese vii microbiene.
2.Fonoizolare
In cazul suprafetelor tari undele sonore se reflecta, iar prin plantarea acoperiturilor se realizeaza absortia sunetelor de catre suprafata moale a plantelor.
3.Recuperarea spatiilor verzi
Odata cu construirea fiecarei case o bucata de teren liber se pierde. Acea bucata de teren poate fi recastigata prin plantarea acoperisurilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mediul Natural si Arhitectura Urbanistica.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!