Lucrari Topografice la Proiectarea, Executia si Exploatarea Constructiilor Industriale si Civile

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
Cap.1 Lucrari topografice la proiectarea constructiilor industrial si civile.
Intocmirea planului general de trasare. Schema de trasare 3
Retele de sprijin pentru trasarea constructiilor 7
Reteaua de constructive 7
Reteaua poligometrica 9
Executarea inprejuirii 12
Marcarea axelor pe inprejmuire 13
Cap. 2 TRASAREA LUCRARILOR DE TERASAMENTE
Trasarea lucrarilor de suprafata 14
Trasarea lucrarilor lineare 16
Trasarea fundatiilor 17
Trasari necesare pentru montarea cofrjului si betonarea fundatiilor 18
Trasarea unei curbe de nivel pe teren 19
Trasari pentru montarea fundatiilor sub coloaneleinportante 19
Transmiterea unei cote la un punct inalt de pe constructive sau in fundatii 20
Trasarea unei platform orizontale 20


Extras din referat Cum descarc?

Cap.1 Lucrari topografice la proiectarea constructiilor industrial si civile.
1.1.1. Retele de sprijin topografice legate de proiectarea constructiilor industriale si civile si ridicarea detaliilor.In vederea proiectarii constructiilor industrale si civile sunt necesare planuri de situatie la scarile 1:2000, 1:1000, 1:500 si uneori chiar 1:2000. Ridicarile topografice aferente intocmirii acestor planuri de situatie se sprijina pe retelele de sprijin independente (triangulatie topografica locala), poligometrice patrulatere fara diagonal etc.
Pe teritorii de constructii cu intindere relative mica, ca retea de sprijin pentru ridicarea in plan se poate folosi o retea independent, fie sub forma de microtriangulatie, astfel ca se asigura densitatea de 2 puncte la 100 ha sau sub forma poligonatiilor poligometrice fig.7.1. sprijinite pe puncte de triangulatie sau sub forma retelelor poligometrice independente.
In vederea amplasarii constructiilor, planurile topografice trebuie sa contina situatia fidela de pe teren cu toate constructiile existente, drumuri, cai ferate, linii de energie electrica, constructii hidrotermice, reteaua hidrografica, retele subterane etc. In functie de aceste elemente de relieful terenului cat si de alte criterii se va proiecta amplasarea noilor constructii. De aceea precizia planurilor topografice trebuie sa fie mai mare in zonele construite decat in zonele neconstruite.
In zona construita din localitate, situatia este diferita. Aici pentru proiectarea constructiilor industriale si civile trebuie sa se stabileasca cu precizie limitata constructiilor existente, drumurile de legatura , strazi, piete, liniile constructiilor proiectate etc.
Continutul bogat al detaliilor planimetrice si importanta lor pentru proiectare necesita ca ridicarea planimetrica din localitati sa se faca cu atentie si precizie mai mare.
La intocmirea proiectelor de detalii de sistematizare si a studiilor pentru amplasarea constructiilor, se foloseste metoda combinarii de proiecte, adica partea grafica se completeaza cu datele obtinute prin calcule.
Precizia metodei de trasare grafica pe plan este data de relatia
me=e x n 
in care me - este precizia de trasare grafica;
n - numitorul scarii numerice a planului;
e - cantitatea perceptibila de catre ochiul omului, in valoarea unghiulara 1e si egala cu 0,2 mm ;
Datorita erorilor intamplatoare sau instrumentale, aceasta precizie in realitate nu poate fi realizata. In practica e= 0,4 mm . 
La intocmirea proiectelor de sistematizare pentru zonele fara constructii, aceasta precizie scade de 1, 5 -2 ori, intrucat proiectarea nu dispune de detalii fixe ridiacate cu precizie de care sa se lege.
Precizia planurilor topografice la scarile 1:5000, 1:2000, 1:1000, 1:500 si 1:200 satisface pe deplin precizia de proiectare.
Prezentarea reliefului pe planuri topografice se face cu curbe de nivel. Echidistantelor curbelor de nivel pentru planurile la scari mari (1:1000-1:200) se alege de regula dupa necesitatile de proiectare. Trasarea curbelor de nivel pe plan se executa in raport cu pozitia lor reala de pe teren.


Fisiere in arhiva (6):

 • Lucrari Topografice la Proiectarea, Executia si Exploatarea Constructiilor Industriale si Civile
  • Argument.doc
  • BIBLIOGRAFIE.doc
  • cuprins.doc
  • nicoleta proect.doc
  • PAG 1.doc
  • pag2.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!