Izolații hidrofuge la construcții

Extras din referat Cum descarc?

Ce este o HIDROIZOLATIE?
- o structura etansa, continua si omogena de protectie a elementelor sau partilor de constructie impotriva infiltratiilor si/sau exfiltratiilor apei si/sau a umiditatii naturale a mediului; - Hidroizolat sau impermeabil este o caracteristica a obiectelor ce sunt relativ neafectate de apa sau rezista la infiltratia de apa in anumite conditii.Astfel de obiecte pot fi folosite in medii umede sau sub apa pana la anumite adancimi;
Pentru a nu avea probleme cu infiltratiile de apa in pardoseli sau in pereti la constructii si/sau terase, acestea trebuie sa dispuna de o hidroizolatie eficienta care sa impiedice orice fel de accidente care ar putea duce la deteriorarea finisajelor din incaperile adiacente acestora.
Este recomandat sa acordati o atentie deosebita modului in care se face hidroizolarea la peretii constructiilor si teraselor, orice interventie ulterioara insemnand distrugerea finisajelor de pardoseala si/sau de perete, prin schimbarea integrala a acestora sau prin carpeli in cazul interventiilor mai restranse. Daca vom tine cont de aceste detalii putem avea o rezistenta mare la intemperii, inclusiv in timp si putem prevenii imbatranirea prematura a izolatiei hidrofuge si o rezistenta ridicata impotriva aparitiei fenomenului de PATOLOGIE.
Toate constructiile care exista au fundatii pe care stau. Ele pot fi in functie de situatie si vechimea constructiei din caramida, piatra sau beton. Daca fundatiile sunt mai putin adanci de 1,00m, adancime medie de inghet a terenului in Romania, acestea risca sa se miste in timp deoarece partea din teren care ingheata nu este stabila. Intr-o asemenea situatie trebuie luate masuri de subzidire sau trebuie aplicate alte metode de intarire a fundatiilor. Un alt pericol reprezinta terenurile care au straturi macroscopice instabile.
Este importanta analiza panzelor de apa. Spatiile verzi si constructiile pot fi periclitate de un nivel prea inalt al panzelor freatice. Aceasta poate duce la umezeala permanenta, inundatii si chiar distrugerea edificiilor.
Din punct de vedere fizic si chimic este importanta compatibilitatea materialelor vechi cu cele noi folosite. Acest lucru este valabil atat pentru fundatii cat si pentru suprastructura edificiilor. Trebuie sa se redea continuitatea materialelor.
O alta problema este microbiologia. Printre microorganisme trebuie amintite ciupercile care apar de obicei la umezeala, muschii si lichenii. Exista metode biologice si chimice de combatere a acestor fenomene.
De obicei se studiaza chimic si fizic materialul istoric pentru a alege materialele noi folosite. Se stabileste astfel si originea materialului, minele de unde provine, locul, etc. Daca materialul folosit pentru completarea materiei istorice este mai dur decat cel originar, in jurul acestuia va apare degradare. Daca este mai slab nu va rezista in timp. Este importanta printre altele permeabilitatea la vapori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Izolatii hidrofuge la constructii.ppt

Bibliografie

www.topreferate.com/referat-izolatii-hidrofuge.html
www.linkmag.ro/cauta-referat-izolatii-hidrofuge
www.revistaconstructiilor.eu/index.../diagnosticarea-constructiilor-i-metode-moderne/
https://docplayer.gr/39128024-Referat-despre-termoizolatie-la-tehologia-costructiilor-
https://izolatiacasei.ro > DESPRE IZOLATIE
https://www.scribd.com/document/145411485/Izolatii-Hidrofuge-La-Cladiri
https://constructii.utcluj.ro/fisele-disciplinelor-constructii-civile-si-management-2018
mdrap.ro/userfiles/constructii_ancheta_publica_cntr525.pdf
www.infocasasigradina.ro/articole/materiale-de-constructii.../tipuri-de-izolatii-175.htm...
prochemicals.ro/tipuri-de-lucrari/izolatii-termice
https://www.hidroset.ro/blog/tag/izolatii-hidrofuge/
umfcd.ro/wp-content/uploads/.../LISTA-CANTITATI-REPARATII-ACOPERIS.pdf
https://rou.sika.com/content/romania/main/ro/solutions_products/02/02a015.html


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!