Instalatie Paratrasnet

Extras din referat Cum descarc?

Confundat adesea cu fulgerul = rezultatul vizibil al unei descarcari electrice produsa intre doi nori sau in interiorul unui nor.
Datorita duratei foarte scurte a unui trasnet, doar cateva microsecunde, intensitatea curentului electric poate atinge sute de mii de amperi iar temperatura in interiorul acestuia poate depasi 28.000 grade Celsius.  Protectia impotriva consecintelor daunatoare ale trasnetului se realizeaza cu ajutorul paratrasnetului, un dispozitiv inventat la jumatatea secolului al 18-lea de catre Benjamin Franklin.
~ PROTECTIE EFICIENTA LA TRASNET SI SUPRATENSIUNI~
Paratrasnet = un mecanism de conducere a curentului electric de la punctul de contact catre pamant (sau impamantare).
Paratrasnetul protejeaza structura prin interceptarea trasnetului si ghidarea curentilor in pamant. 
Deoarece trasnetul are tendinta de a lovi cel mai inalt obiect din vecinatate paratrasnetul se instaleaza in punctul cel mai inalt al cladirii si de jur imprejurul acoperisului.
Realizarea unui proiect pentru o instalatie de protectie impotriva trasnetului (IPT) trebuie sa inceapa intotdeauna cu analiza riscurilor la care este expus obiectivul ce urmeaza a fi protejat. 
La crearea unui sistem complet de protectie se acorda atentie tuturor aspectelor. Astfel un sistem complet de protectie la trasnet cuprinde:
- Reteaua de captare, instalata pe acoperisul cladirii (A) 
- Coborarea conductorului spre priza de impamantare (B) 
- Priza de pamant (C) 
- Egalizarea de potential (D) 
- Protectia instalatiei electrice la curentii de trasnet si (E) supratensiuni


Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatie Paratrasnet.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!