Grădina de pe acoperiș

Extras din referat

Cei mai multi dintre posesorii de gradini se bucura de spatii mai mari sau mai mici aflate la nivelul solului. Ce pot face insa cei care nu au spatiu deloc in jurul casei, dar au o arhitectura a acesteia in asa fel realizata, incat se bucura de acoperisuri sau plafoane ale teraselor, in pozitie orizontala? - Pot amenaja o gradina! 
Iata cateva argumente pentru care se poate incerca aceasta abordare cu totul inedita: gradina va proteja acoperisul de stricaciunile cauzate de intemperiile mediului, va ajuta la o mai buna drenare a apei de ploaie, care astfel va fi filtrata si careia ii va fi incetinit ritmul de scurgere. In plus, gradina are proprietati izolatoare, asigurand incaperii deasupra careia se afla o buna protectie atat fonica cat si la variatiile de temperatura: vara va pastra racoarea, in vreme ce iarna va proteja casa de frig. 
Pare irealizabil, dar, daca sunt indeplinite cateva conditii tehnice minime, gradina de pe acoperis este perfect realizabila. Cel mai important este sa avem, asa cum aratam mai devreme, un acoperis orizontal. Poate fi si inclinat, dar unghiul acestuia nu trebuie sa depaseasca, sub nici o forma, 30?, altfel inclinarea va determina alunecarea paturii de pamant. O alta conditie esentiala tine de capacitatea casei de a sustine un acoperis greu. In plus, acoperisul trebuie sa fie in stare excelenta, fara fisuri sau scurgeri. 
Apoi, va trebui sa fie asigurat un sistem de scurgere. Cea mai simpla varianta este existenta unor santuri pe marginea acoperisului, care sa permita scurgerea apei, prin burlane, catre vase colectoare sau catre santuri speciale amenajate in jurul casei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gradina de pe Acoperis.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!