Fatade Ventilate Opace

Extras din referat Cum descarc?

I. CE ESTE O FATADA VENTILATA?
O fatada ventilata este un sistem de inchidere exterioara ce include un spatiu de aer intre placajul exterior si sistemul de termo-hidroizolare a fatadei.
Placajul este in general sustinut de o sub-structura secundara independenta de structura de rezistenta a cladirii.
Sistemul de fatada ventilata este in prezent sinteza cea mai completa a caracteristicilor pe care zidurile exterioare trebuie sa le aiba, in scopul de a asigura bunastarea intr-o cladire. Functia principala a sistemului este intr-adevar, de a proteja cladirea de intemperii si in special de infiltrarea apei de ploaie in peretii cladirii, care este principala cauza de deteriorare. Spatierea dintre placile folosite si perete creeaza de asemenea, un strat de aer ventilat, care, combinate cu actiunea unui strat izolant aplicat pe peretii cladirilor, imbunatateste considerabil eficienta termica a cladirii. Alte avantaje importante ale sistemului includ dispersia vaporilor de apa prin pereti, imbunatatirea izolatiei fonice, precum si de reducerea costurilor de intretinere.
Sistemul de fatada ventilata se preteaza atat pentru constructii noi cat si pentru renovarea cladirilor vechi. Acest sistem este un mijloc excelent pentru cele din urma, deoarece ajuta la imbunatatirea calitatii cladirii existente. De asemenea, in ceea ce priveste compozitia, fatadele ventilate ofera noi posibilitati expresive prin amestecarea si potrivirea diferitelor tipuri de culori si modele ale diverselor materiale folosite pentru placarea
II. AVANTAJELE UNEI FATADE VENTILATE
O mai buna protectie termica. 
Marile diferente de temperatura dintre 
vara si iarna sunt compensate perfect. 
Climatul interior ramane neafectat de 
temperatura exterioara. Vara stratul 
suport nu se poate supraincalzi deoarece 
insoleierea de la razele solare este 
reflectata in cea mai mare parte de placaj. 
Astfel se evita acumularile de caldura la 
interior. Iarna termoizolatia uscata previne 
racirea excesiva a stratului suport, acesta 
acumuland astfel caldura.
O mai buna hidroizolare. Fatada ventilata actioneaza ca o ,,coaja protectoare" impiedicand patrunderea umezelii in stratul suport dar si in stratul termoizolator. Orice posibila umezeala e condusa afara prin ventilare. ,,Fatada respira". Vaporii rezultati din utilizarea cladirii la interior penetreaza peretii exteriori si tind sa migreze afara. Termoizolatia poroasa protejata la exterior cu o folie cerata permite iesirea vaporilor dar opreste intrarea umezelii in termoizolatie.
Protectie impotriva pierderilor de energie.
In special cladirile vechi, construite inainte de anii '70 nu corespund standardelor energetice actuale. Pierderile de energie sunt importante iar standardul de locuire este redus simtitor. O termoizolatie dimensionata corect reduce aceste neajunsuri considerabil.
O mai buna protectie acustica.
Izolarea sonora asigurata de o fatada ventilata este superioara unei solutii clasice de inchidere la fatada, deoarece undele sonore sunt reflectate in mare parte de placajul fatadei si absorbite de stratul termoizolator. Se obtine astfel o reducere a nivelului de zgomot la spatiul interior de pana la 7 dB.
Protectie la foc.
Componentele metalice ale sistemului de fixare impreuna cu termoizolatia si placajul de fatada rezistent la foc formeaza o fatada foarte bine protejata de foc.
Dilatare libera.
Aceste sisteme de fatada ventilata permit dilatarea libera a componentelor acesteia, evitandu-se astfel aparitia de fisuri ca urmare a variatiilor de temperatura si micsorand implicit cheltuielile de intretinere.
Aspectul exterior.
Este decis de proiectant sau de beneficiar nefiind necesara o compatibilitate intre placajul de fatada si materialul din care sunt facuti peretii . Sistemele permit utilizarea unei multitudini de materiale de fatada, intr-o larga gama dimensionala, posibilitatile de exprimare arhitecturate fiind extrem de ample.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fatade Ventilate Opace.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!