Evaluarea Comparativă a unei Retenții

Extras din referat Cum descarc?

Pamantul armat este un material de constructie rezultat din asocierea fizica si conlucrarea structurala a unui material granular necoeziv sau slab coeziv, capabil sa suporte actiuni ce induc solicitari de tipul compresiunii si forfecarii, cu un material de armare, capabil sa suporte si intinderea.
Notiunea de "pamat", in sensul masivelor de pamant armat, se refera la materialul de umplutura, natural sau de origine industriala, de regula granular, necoeziv sau slab coeziv, care formeaza corpul propriu - zis al acestora si in care se inglobeaza armaturile. Materialul granular fiind incapabil sa preia eforturi de intindere, acestea vor fi transmise armaturilor prin frecarea dintre cele doua materiale.
Armaturile sub forma de benzi, fire, retele foi etc. sunt realizate din materiale durabile, nealterabile in timp, ce au capacitatea de prelucrare a eforturilor de intindere. Prin comparatie cu umplutura (materialul granular), armaturile prezinta coeficienti de frecare suficient de mari pentru a permite transmiterea eforturilor de intindere de la materialul granular, la elementele de armare.
Pamanturile pentru constructii sunt de doua feluri: coezive sau argiloase si necoezive sau granulare ca nisipul, pietrisul si balastul. Deosebirea dintre ele o face modul de cedare sub actiunea greutatii proprii. Pamanturile coezive cedeaza prin taiere si se rup dupa suprafete cilindrice curbe, de tip hiperbolic, in timp ce pamanturile granulare cedeaza prin frecare dupa suprafete plane numite taluzuri.
Pamantul armat a fost inventat de francezul Henri Vidal si brevetat la Londra in 1962.
Principiul de armare al lui Vidal este esential diferict de cel din 1867 al conationalului sau Joseph Monier pentru beton. Armarea betonului se bazeaza pe "efectul de menghina" care foloseste rezistenta la forfecare obtinuta prin eforturile unitare tangentiale ? de la interfata dintre beton si amatura, in timp ce armarea pamantului se bazeaza pe "efectul de ancorare" care foloseste rezistenta la intindere a armaturii geosintetice prin eforturile normale unitare ? 
Retentiile din pamat armat sunt, in mod curent, utilizate in mai multe sisteme constructive. Pe langa faptul ca folosesc materiale locale usor accesibile si dreneaza atat apele de suprafata cat si pe cele subterane structurile din pamant armat au o mare capacitate de disipare a energiei dinamice induse prin socuri, explozii, vibratii si cutremure de pamant. Datorita grilelor polimerice folosite la armarea pamanturilor, avariise care se produc in structurile propuse survin gradual, cu avertizare, iar ceea ce este extrem de avantajos se repara repede, pe orice anotimp, cu echipamente obisnuite, tehnologii accesibile si o manopera usor calificabila.
In prezentul proiect s-a elaborat studiul comparativ intre retentiile din pamant armat cu geogrile efectuate cu ajutorul programului de calcul Tensar si retentii pe gabioane calculate in sistem Maccafferi.
MEMORIU JUSTIFICATIV
In prezentul proiect s-a elaborat studiul comparativ intre retentiile din pamant armat cu geogrile efectuate cu ajutorul programului de calcul TENSAR si retentii pe gabioane calculate in sistem MACCAFFERI.
Studiu comparativ intre retentiile din pamant armat cu geogrile Tensar si retentiile pe gabioane in sistem Maccaferri s-a calculat pe baza urmatoarelor date de proiectare:
1. Inaltimea de retentie: H = 4.0 m
2. Sistemul constructiv: gabioane in trepte (tr)
3. Conditii geotehnice: greutatea specifica a pamantului amonte:?p 16 kN/m3
4. Coeziunea pamantului: Cp = 10 kPa
5. Unghiul de frecare interna: ?p = 24?
6. Greutatea specifica a umpluturii: ?u = 22 Kn/m3
7. Coeziunea umpluturii: Cu = 0
8. Unghiul de frecare interna a umpluturii granulare: ?u = 33?
9. Suprasarcina pe coronament p = 10 kPa
10. Coeficientul de seismicitate pentru cutremurul orizontal Kh = 0,16 g (PGA).
Principalele obiective ale acestui proiect sunt: 
- efectele alunecarilor asupra infrastructurilor critice;
- riscul de alunecare in zonele seismice;
- comportarea structurilor din pamant armat la actiunile seismice;
- analize de comparative parametrice prin calcule de stabilitate;
- performante structurale;
- performante economice;
- performante de durabilitate.
Programul de calcul TENSAR - WINWALL: prin calitatea de a controla in orice
ipoteza de calcul starea de eforturi unitare din orice punct al sectiunii transversale si conditii globale de stabilitate dupa cele trei grade de libertate din plan, programul satisface cerintele unui program numit generic inteligent.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Comparativa a unei Retentii.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!