Etică și integritate academică

Cuprins referat Cum descarc?

- Introducere;
- Capitolul I - Descrierea generala a navei;
- Capitolul II - Rezistenta la inaintare si alegerea motorului principal de propulsie;
- Capitolul III - Instalatia de racire a motorului principal;
- Capitolul IV - Intretinerea si reparatia instalatiei de racire;
- Concluzii;
- Bibliografie.


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Colectarea, transportul si depozitarea produselor petroliere constitue un ansamblu de activitati de mare importanta, prin care se asigura aprovizionarea cu materie prima a rafinariilor si combinatelor petrochimice. In acest ansamblu, un rol deosebit de important ii revine activitatii de transport.
Unul dintre principalele mijloace de transport, atat pentru titei cat si pentru produsele petroliere, il reprezinta transportul maritim, realizat cu ajutorul navelor specializate. Pentru asigurarea transportului in conditii de siguranta este necesar ca motorul principal de propulsie sa functioneze in parametrii corecti de utilizare. Acest lucru necesita ca, pentru motorul principal de propulsie sa i se asigure o instalatie de racire cu scopul de a evacua, prin fluidele de racire, o parte din energia termica dezvoltata in motor, pentru realizarea unui regim termic optim, atat din punct de vedere al desfasurarii ciclului, cat si din punct de vedere al solicitarilor termomecanice.
Desi exista o cantitate considerabila de apa de mare disponibila, motoarele diesel navale nu folosesc direct apa de mare pentru a raci cele mai fierbinti parti ale motorului. Acest lucru se datoreaza coroziunii si sarurilor care s-ar depune pe suprafetele de racire care interfereaza cu fluxul de caldura. In schimb, apa circulata in interiorul canalelor de racire ale motorului este apa tehnica (sau mai bine, apa distilata), care este apoi racita cu apa de mare.
La fel ca in cazul combustibilului si uleiului de lubrifiere, apa de racire a motorului trebuie selectata cu atentie, manipulata si verificata. Tratarea apei tehnice reprezinta un criteriu foarte important pentru asigurarea fiabilitatii instalatiei de racire si functionarii corecte a motorului principal. In caz contrar, coroziunea, eroziunea si cavitatia pot aparea asupra peretilor sistemului de racire in contact cu apa si se pot forma depuneri. Depunerile impiedica transferul de caldura si pot cauza supraincarcarea termica a partilor racite. 
Acest lucru necesita o tratare a apei tehnice de racire cu ajutorul anumitor inhibitori de coroziune dar si chimicale pentru prevenirea depunerilor , date in principal de prezenta sarurilor de calciu si magneziu.
Capitolul I - Descrierea generala a navei
Din ''Documentatia tehnica a navei Morning Ibis'' s-a realizat descrierea generala a navei de tip tanc petrolier cu caracteristicile sale:
Lungime totala: L = 219 [m]; Viteza maxima : = 15,8 [Nd];
Lungimea intre perpendiculare 208 [m] Deplasament : 79996 [dwt].
Latime : B = 38 [m]; Pavilion : Liberia;
Pescaj : T = 13,8 [m]; An de constructie: 2014;
Bord liber : 5,7 [m]; Indicativ IMO : 9539523
Nava" Morning Ibis" face parte din categoria de clasificare a tancurilor de tip Aframax, cu o constructia a corpului navei cu pereti dublii conform cerintelor "Marpol 73/78 din 1992, International Convention for the Prevention of Pollution from Ships" privind prevenirea poluarii mediului marin. Conform revistei tehnice intitulata "The Ultimate Guide to Ship Sizes", termenul Aframax provine de la ,,Average Freight Rate Assessment" si indica dimensiunea maxima a tancurilor pentru porturile africane.
Capitolul II - Rezistenta la inaintare si alegerea motorului principal de propulsie
Din materialul tehnic ,,Propulsion trends in Tankers", Engineering the future since 1758", rezistenta la inaintare reprezinta o forta ce se opune miscarii oricarui corp care se deplaseaza intr-un fluid, deci si in aer. Una dintre problemele de baza ale constructiei, proiectarii si expoatarii navei se refera la asigurarea calitatii de mars. Calitatile de mars ale navei depind de fortele hidrodinamice si aerodinamice, care actioneaza asupra corpului si care se opun deplasarii sale. Studierea acestui fenomen se face in majoritatea cazurilor prin metode experimental-analitice.Calculul rezistentei la inaintare si a puterii de remorcare s-a realizat cu ajutorul programului "DELFT Ship".
Programul "DELFT Ship" este un program complet de modelare a corpului navei 3D, ce permite modelarea rapida a celor mai complexe forme intr-un mod foarte flexibil, ofera posibilitatea realizarii calculului rezistentei la inaintare si a puterii de remorcare, precum si optimizarea caracteristicilor propulsorului pentru diferite regimul de deplasament.
In continuare, din rezultatele obtinute cu ajutorul programului de proiectare DELFT Ship s-a ales din catalogul "Two-stroke Engines" manualul tehnic al motorului ,,S60MC-C Mk7 Project Guide", Editia a III- a, Decembrie 2005.


Fisiere in arhiva (1):

 • Etica si integritate academica.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

[1] Hergheligiu Vasile Lucrarea de licenta - "Tema Nr. 59 - Nava tip tanc petrolier de 80000 (tdw). Elemente de proiectare a instalatiei de racire a motorului principal."
[2] Caterpillar ,,Know your cooling system", U.S.A, 2008
[3] MAN Diesel & Turbo ,,Propulsion trends in Tankers", Engineering the future since 1758;
[4] Dragalina Al. ,,Motoare cu ardere interna", vol II, Editura Muntenia&Leda, Constanta, 2002;
[5] DrewMarine ,,Cooling water treatment", LIQUIDEWT ,Editia a II- a
[6] Two-stroke Engines ,,S60MC-C Mk7 Project Guide", Editia a III- a, Decembrie,2005;
[7] MAN Diesel & Turbo Cooling Water Treatment and Periodical Test of the Cooling Water", Service Letter SL2016-623/JFH, July 2016;
[8] **** Documentatia navei de tip tanc petrolier ,,Morning Ibis".


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!