Etica în inginerie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Etica in tehnologie este un subdomeniu al eticii abordeaza problemele etice specifice Varsta Technology Unele lucrari proeminent al filosofului Hans Jonas sunt dedicate etica a tehnologiei. Este adesea considerat ca tehnologia in sine este incapabila de a poseda calitati morale sau etice, deoarece "tehnologie" este pur si simplu acest site instrument. Dar multi cred acum ca fiecare piesa a tehnologiei este dotat cu radiante si angajamentele etice tot timpul, dat de catre cei care a facut, si cei care au decis modul in care aceasta trebuie sa fie creat si utilizat. Daca doar o lipsit de viata amoral "instrument" sau o intrupare solidificate de valori umane "etica de tehnologie" se refera la doua subdiviziuni de baza: -

- Etica implicate in dezvoltarea de tehnologii-indiferent daca este nou este intotdeauna, niciodata, sau context corecta sau gresita de a inventa si a pune in aplicare o inovatie tehnologica.

- Probleme etice, care sunt exacerbate de modul in care tehnologia se extinde sau restrange puterea de indivizi-how-ul de intrebari standard etice sunt modificate de catre noi puteri.

In primul caz, etica de lucruri, cum ar fi securitatea calculatorului si a virusilor de computer intreaba daca actul foarte de inovare este un act etic corect sau gresit. In mod similar, un om de stiinta nu au o obligatie etica de a produce sau nu pentru a produce o arma nucleara - Care sunt intrebarile etice ale productiei de deseuri sau tehnologii care conserva energia si resursele- Care sunt problemele etice incadrand productia de procese de fabricatie noi care ar putea inhiba ocuparea fortei de munca, sau ar putea provoca suferinte in lumea a treia ?

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Etica in inginerie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 143 cuvinte
Nr caractere:
6 413 caractere
Marime:
15.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
Etica in inginerie, etica
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!