Etapele Realizarii unei Constructii

Extras din referat Cum descarc?

Abordarea unei constructii are loc in urmatoarele etape: proiectare, executie, receptie, dare in functiune si postutilizare.
Proiectarea este un proces complex prin care specialisti de diferite profesii cauta solutiile optime pentru aspectul functional, constructive, estetic si economic al unei constructii.
Executia unei constructii inseamna transpunerea in practica a proiectului intocmit in faza de proiectare. Lucrarile de executie sunt precedate de o serie de lucrari pregatitoare, cum ar fi: amenajarea terenului si a platformei de lucru, fixarea pozitiei constructiilor, alimentarea cu apa, lumina si forta a santierului, protectia constructiilor vecine sia instalatiilor existente, etc.
Receptia lucrarilor este efectuata de catre comisii de specialisti formate din reprezentanti ai beneficiarului, proiectantului si constructorului. Se urmareste daca lucrarea corespunde din punct de vedere al proiectului si prescriptiilor tehnice, daca se incadreaza in indicatorii tehnico-economici aprobati.
Postutilizarea unei constructii incepe o data cu initierea actiunii pentru desfiintarea acelei constructii.
AVIZAREA LUCRARILOR PUBLICE
O lucrare publica, fiind o investitie, nu s epoate realize fara:
- documentatie executata, verificata si aprobata de catre un personal atestat professional;
- respectarea legalitatii cu privire la teren si amplasarea in teren (certificat de urbanism cu incadrarea ampalsamentului in palnul urbanistic avizat si aprobat);
- respectarea normelor PSI, d eigiena si protectie a mediului;
- avizarea utilizarii surselor de apa, combustibil si energie (electrica si termica);
- respectarea normelor cu privire la calitatea constructiilor;
- avizarea si autorizarea functionarii investitiei de catre organele in drept.
FAZELE PROIECTARII UNUI OBIECTIV DE INVESTITII sunt:
- studiul de fezabilitate (uneori precedat de un studiu de prefezabilitate);
- proiectul tehnic si caietul de sarcini;
- detalii in executie.
Trecerea de la o faza la alta d eproiectare se poate face numai dupa elaborarea si aprobarea fazei anterioare.
Continutul documentatiilor, pe faze, este fixat prin Ordinul comun al Ministerului Finantelor si Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarea teritoriului (MLPAT) nr. 792/13N/1994.
Documentatia, impreuna cu avizele, se prezinta la Ministerul Finantelor si la Consiliul Interministerial pentru Avizarea Lucrarilor Publice de Interes National si Locuinte Sociale. In functie de valoarea totala a investitiei se emite: Ordin al ordonatorului principal de credite si Hotarare de Guvern.
Continutul-cadru al studiului de fezabilitate cuprinde: 
PARTI SCRISE (cu date generale, date tehnice ale investitiei, date privind forta de munca pentru realizarea investitiei, devizul general al investitiei, principalii indicatori tehnico-economici ai investitiei, finantarea investitiei, avize si acorduri). 
PARTI DESENATE (plan de amplasare in zona, plan general, palnuri si sectiuni de arhitectura pentru principalele obiecte ale investitiei).
Devizul general este documentatia tehnico-economica prin care s estabileste valoarea totala estimativa a obiectelor de investitii la faza de proiectare-studiul de fezabilitate si proiectul tehnic.
Structura sa e urmatoarea:


Fisiere in arhiva (1):

  • Etapele Realizarii unei Constructii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!