Drumul si Izvorul Vietii Apa

Extras din referat Cum descarc?

ABSTRACT
The continuous development of the roads and motorways network, as well as the increasing of the traffic in the last years and in prospect, leads to an increase of the negative effects on the quality of the water. The identification of this impact within the nature water circuit helps the technical solutions to prevent and natural calamities negative effects on the environment. The impact study on the environment includes calculations of these negative effects, which will determine the appropriate measures.
1. Generalitati
Dezvoltarea continua a retelei de drumuri si autostrazi precum si cresterea traficului in ultimii ani si in perspectiva, duce la o crestere a impactului negativ asupra mediului. Unul dintre factorii de mediu afectate este apa. Inca din cele mai vechi timpuri au aparut reglementari nescrise, apoi scrise, referitoare la raporturile dintre societate si membrii sai, la raporturile dintre acestia si raporturile lor cu tot ceea ce ii inconjoara. Protectia apelor in natura a devenit o problema actuala in toate tarile europene in ultimii ani. Pentru aceasta s-a creat o baza legislativa si normativa si anume:
- Legea protectiei mediului nr. 137/1995
- Legea apelor 107/1996
- In statele membre ale Uniunii Europene (U.E.) a fost adoptata Directiva Consiliului 85/337/EEC, care a fost amendata prin Directiva Consiliului 97/11/EEC
- Ordinul 44/1998 al Ministerului Transporturilor
- STAS 4706/88 Ape de suprafata
- NTPA 001 Ape uzate evacuate
Insa natura nu respecta nici o lege si nici un normativ prescris de om, ea are legea ei ,,Legea Naturii" care uneori este foarte dura cu oamenii.
2. Drumul si apa
Sistemul drum-vehicul-mediu inconjurator a influentat si va influenta viata pe pamant si nu numai, aducand-o in pozitii favorabile unei dezvoltari echilibrate dar, de multe ori, acest sistem conduce pe plan local si global, la un dezechilibru al naturii. Constiinta faptului ca intensitatea activitatii umane sporeste presiunile asupra mediului, fie prin consumul necontrolat de resurse si spatiu fie prin producerea unor deseuri pe care natura nu le poate absorbi fara afectiuni, a determinat comunitatea internationala sa treaca la initierea si sustinerea unor actiuni concrete pentru preintampinarea, contracararea si eliminarea repercusiunilor factorilor perturbatorii ai echilibrului ecologic si a impus masuri de diminuare - pana la eliminare - a efectelor negative induse de executia unor lucrari. Constructia cailor de comunicatie are trei puncte de conflict cu circuitul apei in natura care este un ,,motor" al mediului inconjurator (figura 1), acestea fiind:
1. scurgere de suprafata - prin modificarea cursului apelor de suprafata
2. infiltratie - prin modificarea nivelului apelor subterane
3. precipitatii - prin influenta caracteristicilor si calitatii apelor de catre trafic si intretinerea suprafetei caii de comunicare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Drumul si Izvorul Vietii Apa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!