Dinamica Interactiunii dintre Pilot si Teren in Procesul de Vibroinfingere

Extras din referat Cum descarc?

Pilotii sunt elemente structurale de fundare de adancime caracterizate printr-un raport mare intre lungimea 1 si latura (diametrul) d, in general 1/d > 20.
Pilotii reprezinta o fundatie de adancime realizata prin mijloace mecanizate.
CLASIFICAREA PILOTILOR
Dupa modul de executie, pilotii se clasifica in:
- piloti prefabricati.
- piloti executati pe loc.
Pilotii prefabricati sunt piloti de lemn, metal, beton armat sau beton precomprimat, care seconfectioneaza in intreprinderi de prefabricate sau pe santier, sunt transportati la locul de punere inopera si infipti in pamant prin batere, vibrare, vibropresare sau insurubare.
Pilotii executati pe loc sun pilotii la care corpul pilotului se realizeaza prin turnarea betonului intr-o gaura formata pe locul viitorului pilot.
Dupa modul de transmitere in teren a incarcarii axiale se deosebesc doua tipuri de piloti: 
- piloti purtatori pe varf.
- piloti flotanti.
Pilotii purtatori pe varf sunt cei la care pilotul patrunde cu varful intr-un strat practic incompresibil (pietrisuri si nisipuri indesate, argile tari, marne, roci semistancoase sau stancoase etc.). In acest caz se admite ca intreaga incarcare a pilotului se transmite prin presiunea p la contactul bazei cu terenul.
Pilotii flotanti sunt cei la care baza sau varful pilotilor se opreste intr-un strat compresibil. La acest tip de piloti incarcarea axiala se transmite la teren preponderent prin frecarea laterala si partial princontactul terenului de baza.
Dupa materialul din care sunt alcatuiti pilotii se clasifica in piloti de lemn, metal, beton simplu, betonarmat si beton precomprimat.
Dupa modul de variatie al sectiunii transversale se deosebesc piloti cu sectiune constanta pe toatalungimea fisei si piloti cu secitunea variabila la care aceasta se modifica pe lungimea fasei sau la baza pilotului.
DOMENIUL DE UTILIZARE
Solutia fundarii pe piloti la constructii se adopta in cazul in care terenul bun de fundare se gaseste la adancime mare, iar incarcarile date de constructie sunt mari. Utilizarea pilotilor este in general legata de existenta la suprafata terenului a unor strate puternic compresibile. Se urmareste in general coborarea pilotilor pana la un strat practic incompresibil pentru ca pilotii sa fie purtatori pe varf. Daca pana la adancimi accesibile cu utilajele disponibile nu se intalneste un strat de baza incompresibil se folosesc pilotii flotanti.
Fundatiile pe piloti constau din piloti infipti sau formati in pamant, care sunt legati intre ei la partea superioara printr-un radier sau retele de grinzi din beton armat, care preiau incarcarile de la constructie siprin intermediul pilotilor le transmit terenului.
CLASIFICAREA PAMANTURILOR
-Clasificarea pamanturilor dupa marimea fractiunilor care formeaza pamanturile;
-bolovani si pietre mari 200 mm
-bolovani mici 100-200 mm
-piatra sparta si bolovanis 20-100 mm
-pietris 2-20 mm
-nisip mare 1-2 mm
-nisip mijlociu 0,5-1 mm
-nisip fin 0,25-0,5 mm
-nisip foarte fin 0,05-0,25 mm
-praf -0,002-0,05 mm
-argila <0,002 mm
-Clasificarea dupa plasticitate:
-foarte plastice >17, indice de plasticitate argila
- cu plasticitate mijlocie 17-7 " argila nisipoasa
- putin plastice 7-0 " nisip argilos
- neplastice 0 " nisip
4. ECHIPAMENTE PENTRU INFINGEREA PILOTILOR
Echipamentele pentru infigerea pilotilor sunt formate dintr-un numar mare de elemente constructive, asa cum se poate observa in figura urmatoare:
Fig. 7.1 Subansamblele principale ale unui echipament de vibroinfigere
1. masina de baza; 2. brat principal; 3. vibrator; 4. si 5. cilindri hidraulici; 6. partea exterioara a cilindrului
telescopic; 7. partea interioara a cilindrului telescopic; 8. suportul de sustinere a cilindrului telescopic.
Generatorul de vibratii este format din piese aflate in miscare de rotatie, de masa m0, care au pozitia centrului de greutate excentrica fata de axa de rotatie, la distanta e.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dinamica Interactiunii dintre Pilot si Teren in Procesul de Vibroinfingere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!