Sa se dimensioneze obiectele componente ale unui sistem de alimentare cu apa pentru o localitate la care se cunosc urmatoarele date: populatia actuala: N0 = 5000 + 200NG + 50NS (locuitori) rata anuala de crestere a populatiei: p = 1? n = 25 ani Populatia locuieste in cladiri cu inaltimea de maxim P+4 nivele, cladirile fiind dotate cu instalatii de apa rece si mijloace locale de preparare a apei calde. Cladirile sunt executate din materiale cu gradul I si II de rezistenta la foc. In localitate sunt amplasate urmatoarele cladiri publice: un dispensar, o scoala Topografia locului si reteaua stradala sunt date in planul de situatie unde sunt mentionate si cladirile publice. Sursa de apa care poate fi luata in considerare in conditiile cele mai avantajoase este apa subterana din amplasamentul indicat in planul de situatie. Apa corespunde conditiilor de calitate pentru apa potabila conform legislatiei in vigoare, iar caracteristicile fizico+geologice ale stratului acvifer sunt urmatoarele: grosimea stratului de apa masurat Hm = 8 + NG + 0.2 NS (m) apa se gaseste la 2.80 m sub nivelul terenului. Stratul de apa este in nivel liber, inaltimea precipitatiilor in zona pusa la dispozitie de institutul de specialitate in anul efectuarii masuratorilor este: Nmax = 720 mm; Nmin = 600 mm coeficientul de permeabilitate determinat prin pompare pe teren are valoarea medie de k = 80 m/zi PIESE SCRISE Cap. 1 - Memoriu tehnico-economic justificativ Cap. 2 - Note de calcul: calcule hidraulice determinarea debitelor caracteristice de apa si a debitelor de dimensionare dimensionarea captarii apei prin puturi dimensionarea aductiunii dimensionarea constructiei de inmagazinare (rezervor) dimensionarea retelei de distributie Bibliografie PIESE DESENATE NG = 1 NS = 7 DETERMINAREA DEBITELOR CARACTERISTICE DE APA SI A DEBITELOR DE DIMENSIONARE ? N?_0=5000+200N_G+50N_(S ) N_O=5000+200?1+50?7=5550 loc ? N?_L=N_0 (1+p)^n N_L=5550?(1+1?)^25=5690 loc Debitul mediu zilnic ? Q?_(zi med)=(N_L?q_g+Q_p+1?Q_p)/1000 q_g=debit pentru nevoi gospodaresti Q_p=debit pentru nevoi publice q_g=110 l/om,zi (tab.1) DEBITE MEDII SPECIFICE PENTRU NEVOI PUBLICE (tab.2) Scoala: 400 elevi x 20 l-unitate,zi => 8000 l/zi Magazin: 250 consumatori x 6 l/unitate,zi => 1500 l/zi 2 angajati x 40 l/unitate,zi => 80 l/zi Restaurant: 20 mese x 10 l/unitate,zi => 200 l/zi Spital: 20 paturi x 400 l/unitate,zi => 8000 l/zi 8 angajati x 30 l/unitate,zi => 240 l/zi .
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).