Clasificarea Bunurilor Imobile

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
Introducere 3
CAPITOLUL 1. Clasificarea generala a bunurilor imobile 4
1.1. Tipuri de bunuri imobile 4
1.2. Criteriile de clasificare a bunurilor imobile in scopul evaluarii 6
CAPITOLUL 2 Clasificarea imobilelor reflectata in baza legislativa si normativa 10
2.1. Definitia bunurilor imobile din Codul Civil: 10
2.2.Definitia bunurilor immobile din Legea Cadastrului 10
2.2.1Clasificarea cladirilor 11
2.2.2. Apartamentele si alte incaperi de locuit 13
2.2.3.Categoriile de terenuri 15
CAPITOLUL 3: Clasificarea bunurilor imobiliare in scopul impozitarii 30
3.1.Clasificarea pentru evaluarea in scopul impozitar 30
3.2. Impozitul pe bunurile imobiliare si impozitul funciar 31
BIBLIOGRAFIE 34


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Pe parcursul intregii istorii si civilizatii omul a considerat capamintul si tot ce este legat de el, constructii, plantatii, drept cele mai importante resurse pentru satisfacerea atit a necesitatilor vitale cit si pentru sustinerea activitatilor economice. Pamintul este considerat drept unicul si cel mai principal mijloc de producere. Dezvoltarea procesului de privatizare, adica trecerea dreptului din proprietate publica in proprietate privata incepea sa se dezvolte piata imobiliara.
Fiind baza activitatii vitale ale omului si a societatii in intregime, bunurile imobile reprezinta un obiect deosebit al circuitului pe piata, al proprietatii si al dirijarii. De aceasta caracteristica tine cont statul prin formarea sistemelor de control a eficientei utilizarii bunurilor imobile la toate etapele ciclului vital al acestor bunuri. Din punct de vedere economic, un bun imobiliar reprezinta un obiect care cere directionarea permanenta si periodica a investitiilor pentru conservarea si dezvoltarea lui. La categoria de bunuri imobile se raporta terenurile, portiunile de subsol, obiectele acvatice separate, plantatiile prinse de radacini, cladirile, constructiile si orice alte lucrari legate solid de pamint, precum si tot ceea ce, in mod natural sau artificial, este incorporat durabil in acestea, adica bunurile a caror deplasare nu este posibila fara a se cauza prejudicii considerabile destinatiei lor. 
Deci scopul acestei lucrari este prezentarea aspectelor practice si teoretice a clasificarii bunurilor imobiliare. In vederea efectuarii scopului propus am realizat analiza urmatoarelor sarcini: tipuri de bunuri imobile, clasificarea bunurilor imobiliare reflectata in baza legislativa si normativa, clasificarea cladirilor, apartamentelor si altor incaperi de locuit, clasificarea terenurilor.
La efectuarea darii de seama au fost utilizate diverse surse de informare si suporturi metodologice editate in cadrul Catedrei de Evaluare si management al imobilului, al U.T.M 
Capitolul 1: Clasificarea generala a bunurilor imobile
1.1.Tipuri de bunuri imobile
Categorii de imobil - clasificarea obiectelor de imobil stabilita in mod special in scopuri fiscale. In RM imobilele se divizeaza in terenuri (pamint) si imobil. (Clasificare nereusita: BI cuprinde terenul care este baza si elementul esential; cladirile si edificiile si alte elemente sunt imbunatatiri, variante de utilizare a imobilului).
Terenurile se clasifica in:
- terenuri cu destinatie agricola ;
- terenuri in intravilan ;
- terenuri distribuite intovarasirilor pomicole ;
- terenuri din extravilan destinate industriei transporturilor,
telecomunicatiilor si cu destinatie speciala.
in scopuri fiscale, pana in prezent, bunurile imobile se divizau in doua categorii:
o terenuri (pamant);
o imobile.
Dar aceasta clasificare s-a dovedit a fi nereusita.
Bunurile imobiliare situate in localitatile urbane se impart intr-o gama larga de cladiri. Cota cea mai mare o ocupa cladirile de locuit, apoi revine bunurilor imobiliare nelocative.
Bunul imobiliar locativ sau rezidential include in sine casele particulare, casele cu multe apartamente care sunt destinate pentru traiul permanent al familiilor sau al indivizilor aparte. Acest tip de imobil este legat cu arenda, constructia si exploatarea fondului locativ. Bunurile imobiliare nelocative la randul lor se impart in:
o bunuri imobiliare comerciale;
o bunuri imobiliare industriale;
o bunuri imobiliare institutionale;
o bunuri imobiliare recreationale.
Imobilul comercial - include in sine constructiile destinate pentru comert, oficiile pentru afaceri, parcarile pentru automobile, obiectele ramurilor de deservire destinate pentru obtinerea veniturilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Clasificarea Bunurilor Imobile.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!