Bilanțuri de materiale

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Construcții
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 39 în total
Mărime: 766.60KB (arhivat)
Publicat de: Alberta Badea
Puncte necesare: 5

Extras din referat

definiţii

concentraţii (modalităţi de exprimare)

terminologie

bilanţuri de materiale în regim staţionar, fără reacţie chimică

bilanţuri de materiale la amestecarea continuă

bilanţuri de materiale la operaţii de separare cu trei curenţi (decantare, cristalizare, evaporare simplă, distilare şi condensare de echilibru)

bilanţuri de materiale la operaţii de separare cu patru curenţi (absorbţie, extracţie, uscare)

bilanţuri generalizate de materiale (n > 4 curenţi, evaporare multiplă, rectificare, spălare în trepte, teuri)

bilanţuri de materiale în instalaţii complexe (reciclu, purjă, by-pass)

bilanţuri de materiale în regim nestaţionar (tranzitoriu), fără reacţie chimică

bilanţuri de materiale cu reacţii chimice

Procesele (atât cele fizice cât şi cele chimice) se clasifică, după desfăşurarea lor în timp, în:

discontinue (discontinuous, în şarje – batch): utilajele se încarcă cu materii prime şi materiale, o durată (standing) oarecare se desfăşoară operaţia unitară sau reacţia respectivă, apoi se descarcă produsele şi ciclul se reia;

semi-continue – unul (sau mai mulţi, dar nu toţi) din componenţii procesului este alimentat continuu în utilajul respectiv, restul în şarje (de exemplu, reactoarele catalitice sunt utilaje continue din punctul de vedere al materiilor prime şi al produşilor, dar discontinue din punctul de vedere al catalizatorilor – aceştia trebuie reîmprospătaţi periodic, deoarece se otrăvesc, cocsează, sinterizează, se dezactivează, pierd etc.);

Conținut arhivă zip

  • Bilanturi de Materiale.ppt

Te-ar putea interesa și

Pâinea cu nucă - caracterizare reologică

CAP. I. NOTIUNI INTRODUCTIVE I.1. Scurt istoric Nu este prea multa vreme de când omul a început sa foloseasca în hrana sa pâinea sub forma pe...

Tehnologia de Fabricare a Pateului de Melci

Capitolul I INTRODICERE Din cele mai vechi timpuri, oamenii au utilizat în alimentaţia lor, printre numeroasele componente şi moluşte de apă sau...

Instalația tehnologică pentru obținerea laptelui praf

Tema de proiectare Sa se proiecteze o instalatie tenologica pentru obtinerea laptelui praf Memoriu justificativ Laptele este un aliment valoros,...

Veronal

CAPITOLUL 1 Prezentarea produsului. Variante tehnologice 1.1 Memoriu general Veronalul face parte din categoria medicamentelor hipnotice si...

Materii Prime și Auxiliare Folosite în Panificație

Încă din cele mai vechi timpuri, pâinea a constituit partea principală din hrana oricărei persoane. Pâinea este unul dintre cele mai necesare...

Tehnologia obținerii alcoolului rafinat

1. OBIECTUL PROIECTULUI 1.1. Denumirea obiectului proiectului Sa se dimensioneze o sectie de obtinere a alcoolului rafinat, cu capacitatea de...

Tehnologia fabricației acidului glutamic

Cap II Tehnologia de fabricatie II.1. Domenii de utilizare si proprietatile Produsului Aspecte generale privind aminoacizii Aminoacizii sunt...

Instalație de separare prin rectificare a amestecului lichid omogen acetone-benzen

1.Procesul tehnologic adoptat 1.1.Alegerea tehnologiei de separare Să se elaboreze proiectul de inginerie tehnologică pentru o instalaţie de...

Ai nevoie de altceva?