Betonul proaspat

Extras din referat Cum descarc?

1.Compozitia
Betonul este un material compozit obtinut din amestecuri artificiale, omogenizate, care dupa intarire are un aspect de conglomerate cu rezistente mecanice si fizico-chimice.Betonul este unul din materialele cele mai des utilizate in domeniul constructiilor.
Este cunoscut din antichitate (Egipt) si are avantaje majore (realizarea oricarei forme geometrice, rezistente mari la compresiune si la agresivitati chimice, pret de cost relativ scazut) dar si dezavantaje (greutate proprie mare, rezistenta mica la intindere, intarire relativ lenta).
In principal componentii unui beton sunt:
o agregatele (naturale,artificiale);
o liantul (anorganic,organic); 
o aditivi (substante introduse in masa amestecului care produc modificari dorite ale proprietatilor betonului proaspat sau intarit, precum: imbunatatirea lucrabilitatii, accelerarea sau intarzierea prizei sau/si intaririi, micsorarea temperaturii de inghet etc.);
o adaosuri (substante sau materiale introduse in masa betonului proaspat care imbunatatesc anumite proprietati ale betonului intarit, cum ar fi duritatea suprafetei, rezistenta la uzura, rezistenta la penetrarea radiatiilor etc. sau ale betonului proaspat, coeziunea, pastrarea omogenitatii, etc - adaosuri minerale, fibre naturale si artificiale);
o apa (atunci cand se impune).
Natura diversificata a componentilor, combinarea si dozarea lor, conduc la o gama foarte mare de tipuri de betoane, cu diferite caracteristici.
In beton, sistemul ciment-apa constituie partea activa amestecului. 
2.Lucrabilitatea
Lucrabilitatea - exprima aptitudinea betonului de a umple cofrajele sau tiparele si de a ingloba armaturile bine si usor sub efectul unui mijloc de compactare cu o cheltuiala minima de energie si forta de munca,precum si aptitudinea de a conserva omogenitatea amestecului in timpul transportului,manipularii si punerii sale in lucrare.
Lucrabilitatea este apreciata conventional si aproximativ prin metode de determinare a consistentei betonului proaspat.
Lucrabilitatea influenteaza direct caracteristicile mecanice ale betonului intarit, omogenitatea, comportarea la gelivitate, aderenta la armatura, etc. Lucrabilitatea depinde atat de factori interni (componentii betonului), dar si de factori externi (dimensiunea elementelor, distante intre armature, frecari cu peretii cofrajelor, tehnologii de transport si punere in lucrare, etc.).


Fisiere in arhiva (1):

  • Betonul proaspat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!