Beton Celular Usor

Extras din referat Cum descarc?

Bazat pe o tehnologie ger!mana si prezent in ultimii 30 de ani in peste 45 de tari din intreaga lume, se poate spune ca betonul celular usor( B.C.U.) si-a demonstrat fiabilitatea, in tot acest timp a fost utilizat cu succes la constructia a peste... doua sute de mii de locuinte situ!ate in zone cu diferite conditii climatice. Introdus ca material de constructii in Romania in 1997 ,betonul celular usor ( B.C.U) este un material de constructii similar betonului celular autoclavizat( B.C.A ) dedicat lucrarilor de zidarie neportanta, bazat pe o tehnologie germana .
COMPOZITIE
Betonul celular usor ( B.C.U ) este un material de constructii rezultat din amestecul unui mortar ( ciment + nisip sort 0 - 3 mm + apa ) cu un anumit volum de spuma preparata , ce are la baza proteina a hidrolizata 25% , combinata cu saruri minerale 4 % , solutie de ZnCl 2 solutie de MgCl2 si FeSO4;solutia astfel este neutralizata la un pH de 6,6 si este concentrate la o densitate de 1,12-1,18kg/dmc. Stabilitatea spumei este suficient de mare pentru a sustine reteaua creata, pana la prizarea betonului.
Injectare spuma in betoniera
Omogenizarea spumei cu mortar 
Amestecul ( mortar+ spuma ) se omogenizeaza cca 2-3 minute , obtinandu-se astfel un beton celular fluid cu pori ( bule de aer ) de diametru 0.5- 1 mm uniform distribuiti in masa materialului, urmand apoi a fi turnat in tipare decofrabile si etanse in scopul obtinerii blocurilor de zidarie sau in cofraje rigidizate si etanseizate corespunzator in vederea realizarii peretilor monolit .La peretii monolit in interiorul cofrajelor se pot monta elemente pline din polistiren expandat , de forma golurilor in care urmeaza a fi montate ferestrele sau usile constructiei . 
Umplerea manuala a tiparelor
Tipare proaspat turnate 
Dupa 12-24 ore materialul intarit in conditii natural poate fi decofrat iar in cazul blocurilor de zidarie punerea in opera se va face in 7- 10 zile de la turnare , perioada de maturare fiind de 28 zile de la preparare.
Decofrare perete monolit
Perete monolit decofrat dupa 24 ore


Fisiere in arhiva (1):

  • Beton Celular Usor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!