Autorizația de construire

Extras din referat Cum descarc?

Autorizatia de construire este actul absolut necesar pentru inceperea oricarei lucrari de constructii. 
Autorizatia de construire se obtine de la primaria de sector sau de la primariile locale, directia de urbanism. Fiecare primarie stabileste continutul dosarului depus pentru autorizatia de construire. Piesa cea mai importanta la dosar este proiectul tehnic, intocmit de catre proiectant. Acest proiect trebuie sa aibe un numar de avize , mentionate pe certificatul de urbanism , pe baza caruia s-a intocmit proiectul.
Este recomandabil sa nu demarati lucrarile daca nu detineti autorizatia de construire. Legea prevede amenzi foarte mari si demolarea constructiilor fara autorizatie(din experienta insa va spun ca solutia ultima este foarte rar aplicata-eu nu cunosc nici un caz). Proiectele depuse la primarie spre autorizare se pastreaza in arhiva si pot foarte usor verificate.
Daca pe parcursul executiei doriti sa schimbati proiectul acest lucru nu se poate realiza decat pe baza unei noi autorizatii. De aceea este recomandabil ca spre autorizare sa se predea numarul minim de planse cerute prin certificat, astfel incat modificarile ulterioare sa nu implice reinceperea procesului de autorizare.
Autorizatia de construire se elibereaza pentru: 
a) lucrari de construire, reconstruire, modificare, extindere sau reparare a cladirilor de orice fel; 
b) lucrari de construire, reparare, protejare, restaurare, conservare, precum si


Fisiere in arhiva (1):

  • Autorizatia de Construire.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!