Amenajarea Teritoriului si Urbanismul - Componenta Importanta in Initierea si Implementarea Proiectelor de Investitii in Romania

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS 
Capitolul I. - Introducere.
1-2
Capitolul II. - Amenajarea teritoriului si urbanismul - 
componenta importanta in initierea si implementarea 
proiectelor de investitii:
II.1 - Domenii reglementate, obiective;
II.2 - Structuri institutionale.
2-10
Capitolul III. - Atributiile ale administratiei publice in domeniu 
amenajarii teritoriului:
III.1 - Atributiile administratiei centrale;
III.2 - Atributiile administratiei publice judetene;
III.3 - Atributiile administratiei publice locale.
10-12
Capitolul IV. - Planurile de amenajare a teritoriului:
IV.1 - Planul de amenajare a teritoriului national;
IV.2 - Planul de amenajare a teritoriului zonal;
IV.3 - Planul de amenajare a teritoriului judetean.
12-14
Capitolul V. - Documentatiile de urbanism:
V.1 - Planul urbanistic general;
V.2 - Planul urbanistic zonal;
V.3 - Planul urbanistic de detaliu.
14-16
Capitolul VI. - Certificatul de urbanism.
16-21
Anexe - Model cerere eliberare Certificat de urbanism; 
- Model Certificat de urbanism;
- Legislatie.
22-28


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
INTRODUCERE
Schimbarile permanente care au loc la nivel mondial, si implicit si in tara noastra, impun noi abordari in relatia dintre teorie si practica economica. Prioritatea pietei (cererii) asupra productiei (ofertei) necesita adaptari si schimbari continue, ca urmare a mobilitatii pietei si cresterii complexitatii mediului economic si social.
Mediul de afaceri se caracterizeaza prin concurenta, risc si complexitate; castigarea unor noi piete sau mentinerea avantajului competitiv nu se poate baza numai pe traditie si experienta ci presupune planuri si strategii de maxima eficienta, pentru a identifica caile de obtinere a unei superioritati concurentiale de durata.
O tara moderna se bazeaza pe o economie moderna care vizeaza toate sferele de activitate, inclusiv gestionarea spatiala a teritoriului care este o activitate obligatorie, continua si de perspectiva, desfasurata in interesul colectivitatilor care il folosesc, in concordanta cu valorile si aspiratiile societatii si cu cerintele integrarii in spatiul european. 
Potentialul de dezvoltare a zonelor si localitatilor din Romania este evaluat de posibilii investitori nu numai prin traditia pe care o au dar si prin existenta infrastructurii de baza, respectiv infrastructura de transport si cea tehnico-edilitara, a unor relatii economice cu zonele mai dezvoltate sau cu expansiune puternica imediata. 
De asemenea, potentialul de dezvoltare a localitatilor este dat atat de trendul general al dinamicii populatiei din zonele respective, al dinamicii atragerii investitiilor, al cresterii economice dar si de trendul zonelor in care sunt amplasate.
Ca urmare activitatea de urbanism si amenajare a teritoriului are un puternic impact asupra dezvoltarii economice prin realizarea la nivel national a unei organizari spatiale echilibrate care sa conduca nemijlocit la imbunatatirea conditiilor de viata in localitatile rurale si urbane precum si la asigurarea coeziunii teritoriale la nivel regional, national si european.
CAPITOLUL II
AMENAJAREA TERITORIULUI SI URBANISMUL - COMPONENTA IMPORTANTA IN INITIEREA SI IMPLEMENTAREA PROIECTELOR
DE INVESTITII
Derularea proiectelor investitionale necesita parcurgerea a doua etape importante:
1. INITIEREA PROIECTULUI
2. IMPLEMENTAREA PROIECTULUI
1. Initierea proiectului de investitie presupune stabilirea de catre investitor a cerintei pe baza careia echipa de management sa poata intocmi planul concept ce trebuie urmat.
2. Implementarea proiectului de investitie imobiliara presupune transpunerea in practica a ideii prin parcurgerea mai multor etape, si anume:
- realizarea de studii de oportunitate;
- realizarea de studii de prefezabilitate;
- realizarea de studii de fezabilitate;
- elaborarea bugetului alocat proiectului;
- stabilirea indicatorilor financiari;
- contractarea elaborarii documentatiei tehnico-economice, faza proiect tehnic (PT) a proiectului de autorizare a construirii (PAC);
- contractarea cu firme specializate a realizarii fizice a proiectului;
- receptionarea lucrarilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajarea Teritoriului si Urbanismul - Componenta Importanta in Initierea si Implementarea Proiectelor de Investitii in Romania .doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!