Televiziunea in Romania

Extras din referat Cum descarc?

Fenomenul numit televiziune a fost prezent in peisajul romanesc inca de la inceputurile sale pe plan mondial. Desi apare in timpul celor doua razboaie mondiale, o perioada si un context nu tocmai propice pentru dezvoltari stiintifice, atat pentru spatiul romanesc, dar si pentru cel european, televiziunea reuseste sa se dezvolte si sa se impuna in fata altor medii de informare cum ar fi presa scrisa sau radio.
Istoric
In Romania televiziunea a patruns inca din perioada in care aceasta era intr-un stadiu incipient si experimental in toata lumea. In anul 1926, la peste 40 de ani dupa ce au avut loc primele experimente publice realizate de catre Ayrton si Perry, Baird reuseste sa transmita semnale de televiziune prin intermediul undelor radio. In 1932, Societatea Britanica de televiziune incepe un serviciu experimental de televiziune, iar incepand cu 1936 porneste difuzarea regulata a unor emisii TV.
In Romania primele teste in ceea ce priveste transmisia la distanta a imaginilor apar in 1928. In acest an fizicianul George Cristescu publica prima lucrare stiintifica din Romania despre televiziune si propune un sistem nou de explorare a imaginii TV realizand si anumite experimente in acest sens.
Prima emisiune de televiziune din Romania care se apropie cat de cat de conceptul actual al intelesului de emisiune, a fost realizata in 1937 la Facultatea de Stiinte din Bucuresti in cadrul unor demonstratii publice.
Anul 1953 este un an important pentru inceputurile televiziunii din Romania, a fost construit si probat primul emitator de televiziune romanesc in alb-negru, realizat de profesorul Alexandru Spataru. La doi ani distanta, in 23 august 1955 in Bucuresti incepe difuzarea regulata a unor emisiuni. Experimente de televiziune in culori au loc incepand cu anul 1964.
Nicolae Stanciu, specialist in domeniul televiziunii, ajuta la randul sau la lansarea Televiziunii Romane pe care a condus-o timp de multi ani din punct de vedere tehnic. Contributiile sale vizeaza calitatea imaginii de televiziune.


Fisiere in arhiva (1):

  • Televiziunea in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!