Salvează-te, campanie împotriva fumatului

Referat
7.9/10 (7 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1036
Mărime: 13.88KB (arhivat)
Publicat de: Ion Pal
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Valentin Stancu
Comunicare si Relatii Publice, am obtinut nota 8

Extras din referat

1. DEFINIREA TIPULUI DE CAMPANIE CE SE VA DERULA

Având în vedere tema aleasa pentru analiza, campania de relatii publice realizata poate fi încadrata în categoria campaniilor de relatii publice de modificare a comportamentului. În cazul de fata, se are în vedere, determinarea romanilor sa nu mai fumeze.

2. DEFINIREA PROBLEMEI DE SOLUTIONAT

România a devenit o piatã complexã pentru industria tutunului (a doua ca dimensiune în Europa de Est si Centralã) cu un mare numãr de fabrici producãtoare de tigãri, dar si foarte multe mãrci de tigãri. Studii efectuate în ultimii ani prezintã evolutii îngrijorãtoare ale prevalentei fumatului atât în rândul populatiei generale, cât si la nivelul unor grupe populationale sau profesionale sensibile la acest obicei.

Consecintele cresterii consumului de tutun nu se lasã, din pãcate, asteptate: morbiditatea prin boli respiratorii cronice este în crestere constantã din 1990.

In tara noastra situatia este similara, aproape o jumatate din populatie fiind constituita din fumatori. Este drept ca fumatorii din Romania anilor 2004-2005 au mult mai multe cunostinte teoretice despre bolile cauzate de tutun, componentele fumului de tigara si metodele prin care pot opri fumatul. Dar, in egala masura, ei gasesc si mult mai multe sortimente de tigari si alte produse din tutun pe piata, precum si conditii favorabile in societate de a initia si intretine fumatul.

STATISTICI:

1994:

-15% dintre femei fumau

-47 % dintre barbati fumau

-36 % din total s-au declarat fumatori

2000:

-32,3% dintre barbati fumeaza, numarul mediu de tigari fiind 16

-10,1% dintre femei fumeaza, numarul mediu de tigari fiind 10

2004:

-64% dintre cei sub 16 ani fumeaza înregistrându-se o crestere de 11% fata de studiul din 1999 simultan cu scaderea varstei de debut a fumatului.

-32 la suta dintre elevi au fumat prima tigara inainte de 14 ani.

-Doar 13 la suta cred ca fumatul din cand in cand este daunator dar cred in proportie de peste 75% ca fumatul de 1-2 pachete pe zi aduce cu sine riscuri pentru sanatate.

-72% din populatia având vârsta între 14-60 ani au afirmat ca au receptat reclame la tigari

-In România mor anual de cancer peste 40.000 de persoane

Numarul pacientilor cu cancer aflati în evidenta era, la 31 decembrie 2003, de 320.000 de bolnavi, fata de 290.000 în 2001. Aceasta înseamna o crestere de 10,35 % în doi ani de zile.

Numai în 2003 au fost înregistrate un numar de 58 261 cazuri noi de cancer.

3. PRECIZAREA PUBLICURILOR TINTA

Public prioritar – campania se adreseaza în primul rând unui public tânar, cu vârsta cuprinsa între 18-30 de ani in primul rand din mediul urban. Campania vizeaza în special tinerii, astfel incat sa se evite eventualele probleme ce pot aparea in timp referitor la sanatatea lor.

Public secundar – persoanele trecute de 40 de ani, actuali sau fost fumatori, acestia fiind cei mai supusi riscului de a se imbolnavi de cancer pulmonar.

Preview document

Salvează-te, campanie împotriva fumatului - Pagina 1
Salvează-te, campanie împotriva fumatului - Pagina 2
Salvează-te, campanie împotriva fumatului - Pagina 3
Salvează-te, campanie împotriva fumatului - Pagina 4
Salvează-te, campanie împotriva fumatului - Pagina 5
Salvează-te, campanie împotriva fumatului - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Salveaza-te Campanie Impotriva Fumatului.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Strategie de relații publice pentru ANCPI

De ce o asemena tema? Intai de toate, sa ne gandim la schimbarile majore la care a fost si inca mai este supusa tara noastra in urma procedurilor...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?