Retorică și argumentare

Extras din referat Cum descarc?

Despre ce credeti ca vom vorbi azi? Putin suspans pentru a lasa misterul sa se asterne pe gandurile noastre. Subiecte pot fi mii si mii, dar pentru moment as vrea sa ne raportam la ceva cat mai actual. Cum ar fi daca ati fi acum in vacanta voastra de vis, v-ati relaxa si ati uita de tot si toate? Parca aud nerabdarea si extazul arzand in interiorul vostru. N-o sa dezbatem ce vacante sunt in voga ci, vom analiza ce beneficii au acestea in viata noastra si cat de important este sa avem aceasta libertate de a alege cum si unde ne petrecem timpul liber. 
Masurile guvernamentale din perioada pandemiei au avut si inca au un impact larg asupra drepturilor fudamentale ale omului, precum sunt drepturile la libertatea de circulatie si de intrunire. Din pacate, in aceste situatii, la nivel global, trebuie sa existe un echilibru care presupune limitarea unor drepturi ,,pentru respectarea drepturilor si libertatilor altora". Aceasta atitudine trebuie sa o regasim la fiecare persoana, fiindca noi suntem primii care trebuie sa respectam si sa limitam drepturile, dupa prioritati, avand indatoriri fata de comunitate. In acest context, drepturile la libera ciculatie, la vacante si la intalniri au fost discreditate in favoarea dreptului la sanatate. Din cauza tuturor masurilor impuse, a restrictiilor si a nesigurantei, pandemia de coronavirus a reprezentat sau poate inca reprezinta un factor de stres pentru unii oameni. Se pune intrebarea: Cat de mult ar trebui sa ramana astfel de masuri in vigoare, fara ca ele sa provoace daune sanatatii? Din pacate, un raspuns concret nu exista si chiar daca s-ar gasi, difera in functie de situatie. Problema este ca, toate aceste decizii se rasfrang tot asupra omului, la nivel psihic si imunitar. Mentionand pana acum aceste aspecte teoretice, as vrea sa vin in intampinarea voastra si cu niste argumente plauzibile privind beneficiile vacantelor, fie ele sub orice forma sau in locurile unde voi vi le propuneti sau vi le doriti.
Unul dintre beneficiile vacantelor este cresterea productivitatii. Cercetarile arata ca scopul unui concediu nu este doar de a ne relaxa cu familia sau prietenii si de a lua o pauza de la rutina zilnica , ba chiar este un beneficiu pentru locul de munca si pentru dezvoltarea propriei cariere. Exista companii in care absenta din alte motive decat cele legate de sanatate este la un nivel mic si angajatii se simt complesiti de task-uri si de nivelul de incarcare. In schimb, acolo unde angajatii isi iau concediu regulat, s-a demonstrat ca acestia isi vad job-ul si sarcinile pe care le au de indeplinit ca fiind un efort mic. Totodata, o pauza bine meritata poate stimula creativitatea, poate ajuta la reconectarea cu eul interior si la auto-descoperire. Eliminarea stresului ofera o noua perspectiva asupra vietii, ajuta la ridicarea nivelului de energie si contribuie la rezolvarea unor probleme care anterior pareau imposibil de rezolvat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Retorica si argumentare.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!