Programare Neuro-Lingvistica la Primaria Mununicipiului Iasi

Extras din referat Cum descarc?

Programare neuro lingvistica
Voi incepe redactarea acestui eseu printr-o marturisire...si anume, aceea ca nu voi aplica cele scrise aici intr-o organizatie anume ,pentru ca nu am un job,deocamdata, sper; mai toata lumea fiind afectata de criza...
Astfel, voi face o simpla interpretare,daca as putea-o numi asa, neavand destule cunostinte in domeniul NLP, bazata pe fapte petrecute undeva in anul 2 de facultate , atunci cand a trebuit sa fac practica in finante. Bineinteles am ales sa efectuez acest stagiu in cadrul Primariei Iasi unde finantistii din aceasta institutie se descurca atat de bine cu bugetele, reusind sa inveti lucruri care te-ar putea ajuta.Gresita alegere, as putea spune...de ce? Pentru ca am uitat ca in domeniul comunicarii nu se descurca atat de bine... Orice aseamanare cu realitatea (NU) este pur intamplatoare . Hm...cred ca trebuie sa ma stapanesc putin...am de realizat o lucrare, nu de criticat acei oameni.
Voi porni astfel prezentarea mea prin a afirma faptul ca exista o intrebare care a obsedat oamenii mereu, fie ca este vorba despre psihologi, oameni de afaceri, sportivi, lideri politici, militari sau oameni simpli. Este o intrebare pe care fiecare ne-o punem cel putin o data in viata, indiferent de educatia pe care o avem, de profesie, religie, apartenenta politica sau nationalitate. Este un lucru la care unii dintre noi se gandesc in fiecare zi si cauta raspunsuri: "Ce anume face diferenta dintre succes si esec? Care este diferenta dintre excelenta si mediocritate? Cum se poate ca unii sa aiba rezultate de exceptie, iar altii sa se chinuie la limita mediocritatii?" Este vorba de noroc, de oportunitati sau "pile"? Este vorba de munca si dedicatie?
Este o problema la care nici o alta stiinta nu a reusit sa raspunda complet si sa ofere in plus modele si tehnici specifice prin care sa o rezolve. Psihologii, sociologii, liderii si oamenii de exceptie in domeniile lor au incercat de multi ani sa identifice acel element care face diferenta. Mai ales in literatura americana exista numeroase carti care incearca sa ofere "retete pentru succes" - de la primele carti de "gandire pozitiva" pana la ultimele aparitii mult mai sofisticate in continut si idei de astazi.
Daca le-am citi pe toate, am putea observa cu usurinta ca au numeroase puncte comune, ca idei si tehnici, si ca de la un anumit punct sunt chiar identice, doar informatia este asezata pe hartie in mod diferit. Ele demonstreaza intocmai ca exista concluzii identice descoperite de cercetatori in ceea ce priveste linia fina dintre excelenta si mediocritate.
Astfel a aparut o noua "tehnologie de atingere a performantei". Nu este vorba de performanta sportiva sau de afaceri. Este vorba despre performanta in orice domeniu de activitate cu rezultate uimitoare. Este vorba despre Programarea Neuro-Lingvistica (NLP inseamna Neuro-Linguistic Programming in limba engleza). Programarea neuro-lingvistica, abreviata NLP, a fost creata in jurul anului 1976 de Richard Bandler (matematician si student in terapia gestalt) si John Grinder (lingvist). Ei si-au propus sa descopere structura excelentei umane. La inceput ei si-au indreptat atentia asupra studierii amanuntite a magicienilor terapeuti a vremii, cum au fost Fritz Perls (terapia gestalt), Virginia Satir (terapia familiei) si Milton Erickson (hipnoterapie). Cei doi initiatori si grupul de persoane care au contribuit la dezvoltarea sa ulterioara, au preluat si sintetizat o serie de concepte aparute anterior in cibernetica si teoria sistemelor, a caror reprezentanti au fost Gregory Bateson, Virginia Satir si Milton Erickson.
NLP este o sinteza unica dintre psihologie, hipnoza, lingvistica si cibernetica. In esenta ofera tehnici si metode specifice pentru cresterea eficientei personale. De-a lungul ultimilor 30 de ani milioane de oameni din lumea intreaga din toate domeniile de activitate au reusit sa foloseasca principiile si tehnicile NLP pentru a-si schimba comportamentul si implicit rezultatele, influentand in acelasi timp alti oameni.
NLP a reusit sa sparga anumite tipare din psihologia clasica, traditionala, care este excesiv focalizata pe problema, pe cauza. Chiar si astazi majoritatea psihologilor cred ca schimbarea de comportament este un proces de durata, dureros si care cere un efort deosebit din partea "pacientului". Aceasta deoarece majoritatea educatiei in psihologie pune accentul pe problema, nu pe modalitatea specifica prin care o anumita persoana creeaza problema respectiva in mintea sa. NLP este renumit pentru rezultatele sale deosebite - spre exemplu se pot vindeca fobii de-o viata in cateva minute, lucru care ar fi cerut luni, chiar ani de tratament prin stiintele psihologice traditionale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Programare Neuro-Lingvistica la Primaria Mununicipiului Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!