Prezentare site ResearchGate

Extras din referat Cum descarc?

Stabilirea si mentinerea unei legaturi intre cercetatori din toate colturile lumii nu mai este o problema in ziua de astazi. Acest lucru datorita ResearchGATE, cea mai mare retea profesionala gratuita din lume, care permite depasirea obstacolelor de natura spatiala sau temporala si faciliteaza, in acelasi timp, progresul in schimbul cunostintelor. Principalul scop este de a da nastere unei colaborari nu numai intre tarile dezvoltate, ci de a realiza o comunitate online la nivel global. "Comunitatea noastra stiintifica stabileste legaturi intre oameni de stiinta din Africa, America de Sud ori Rusia, tari intre care pana acum nu au fost nicio colaborare stiintifica", spunea Ijad Madisch, fondatorul ResearchGATE.	Intemeiata in 2008 de trei tineri cercetatori, virologul Soren Hofmayer, cercetatorul in radiologie Ijad Madisch si informaticianul Horst Fickenscher, platforma reuneste in prezent peste 1,7 milioane de cercetatori si oameni de stiinta din toata lumea. Ei insisi activi in cercetare, cunosc nevoile oamenilor de stiinta si de aceea construiesc acest site corespunzator. Nu numai ca membrii au posibilitatea de a gasi parteneri in cercetari din toata lumea, dar platforma le permite acestora gasirea cu usurinta articole relevante, de a realiza colaborari la nivel international, de a crea comunitati de discutie, de a gasi joburi academice, de a-si publica lucrarile samd. (http://www.nytimes.com/2012/01/17/science/open-science-challenges-journal-tradition-with-web-collaboration.html?_r=1&pagewanted=all)	Cum functioneaza ResearchGATE? Inregistrat in retea, fiecare cercetator isi creaza un profil stiintific, asemanator unui CV, rezumandu-si educatia, proiectele la care a lucrat, interesele in domeniul stiintei, date de contact etc. Fiecare profil este echipat cu o rubrica speciala pentru a incarcarea publicatiilor, precum si cu un blog personal care permite utilizatorului postarea de noutati, comentarii etc.In cadrul platformei ResearchGATE se pot dezbate prin intermediul miilor de grupuri academice diverse teme de specialitate cu persoane impartasind aceleasi idei. Grupurile de discutie cuprind subiecte din toate domeniile stiintifice. Cercetatorii se pot alatura fie grupurilor deja existente, fie pot crea grupuri noi, acestea putand fi setate ca fiind deschise tuturor utilizatorilor sau ca grupuri private, in cazul in care datele sunt confidentiale sau proiectul nu este inca public.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentare site ResearchGate.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

www.nytimes.com
www.freewebsitereport.org
www.researchgate.net


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!