Pelerinaj in Tara Sfanta

Extras din referat Cum descarc?

Traim intr-o societate in care schimbarile se succed cu o mare rapiditate si in care, pentru lumea afacerilor, provocarile si obligativitatea schimbarii apartin de domeniul normalitatii. In primul rand a trebuit sa reflectez asupra unor conditii ca cele ce urmeaza, dar si altele:
- scara proiectului trebuie sa fie de dimensiuni reduse pentru a evita riscul si obstacole neprevazute;
- sunt necesare ipoteze clare si realiste despre capacitatile partenerilor si posibilitatile lor;
- este importanta sustinerea ;
- increderea si controlul reciproc din partea tuturor partenerilor trebuie sa devina o norma de activitate comuna;
- sunt obligatorii contracte cu angajamente si drepturi clare, mecanisme eficiente de control;
- calendar de lucru bine determinat;
- transparenta procedurilor legale, administrative si financiare va creeaza un climat favorabil colaborarii;
- incurajarea competitiei in alegerea partenerilor reprezinta garantul performantei.
Rezolvarea problemelor reprezinta un proces complex care este constituit din mai multe etape. Luarea deciziilor este una din etapele cele mai importante. Valorificarea oportunitatilor si exploatarea lor de asemenea reprezinta un proces care are la baza luarea deciziilor. Fara a avea o planificare, nu stii unde vrei sa ajungi si de aceea nu vei sti niciodata in ce directie sa mergi. Este important, ca inainte de toate sa se elaboreze un set de activitati.
Nivele de planificare:
Exista trei nivele de planificare diferentiindu-se prin complexitate si derularea in timp.
1. Planificarea unui proiect - poate avea o durata cuprinsa intre 1 saptamana si un an.
2. Planificarea operationala - in care sunt incluse activitatile si strategiile de dezvoltare pentru maxim 5 ani.
3. Planificarea strategica - contine strategia de dezvoltare pe termen lung.
Planificarea in sine este o activitate care necesita timp, informatii, cunostinte, capacitate de previziune. Ea contine un plan care trebuie urmarit, completat pe parcurs si modificat daca conjunctura o cere. Analiza tendintelor externe si analiza interna, ce cuprinde punctele forte si punctele slabe, coreland datele obtinute, permit trecerea la realizarea planului. Rezultatele asteptate sunt produsele si serviciile oferite beneficiarilor in urma implementarii proiectului. 
Avand in vedere ca termenul de pelerinaj apare in atat de multe culturi si contexte istorice, nu ii poate fi atribuit un singur inteles, insa pot fi identificate numeroase aspecte comune pentru diferite religii. In general, prin pelerinaj se intelege acea calatorie (individuala sau in grup) la un mormant sau loc sfant, cu scopul de a primi ajutor divin, de a multumi divinitatii ori in semn de cainta, sau ca manifest al credintei si evlaviei. Pelerinii inalta rugaciuni si cinstesc locurile sfinte, cunoscute pentru miracolele si semnele divine care nu fac decat sa intareasca credinta si speranta omului. Aflat pe pamant sfant, crestinul se simte mai aproape de Dumnezeu, atat cu trupul cat si sufleteste, afland raspunsuri la intrebarile care-l macina si leac pentru durerile sale.
Din cele mai vechi timpuri, incepand cu Avraam care a pornit in cautarea pamantului fagaduintei, oamenii au pornit in cautarea sfinteniei la Locurile Sfinte.
Tara Sfanta, caracterizata de contraste stridente ce pun in evidenta culorile si nuantele acestui tinut care fascineaza - muntii aspri, arizi, stancosi, oaze verzi luxuriante, plantatii de citrice, desertul cu saracia lui etc., prin istoria si traditiile sale, printr-o participare emotiva intensa a pelerinilor, face ca acest loc al Orientului Mijlociu sa fie o raspantie fundamentala a catorva dintre religiile monoteiste universale: crestinismul, iudaismul si islamismul, care isi au aici radacina religioasa comuna.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pelerinaj in Tara Sfanta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!